Büyükşehir Belediyesi’nden öğrencilere Çanakkale gezisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Talas Gençlik Merkezi'ndeki öğrencilere Çanakkale gezisi düzenledi.


182 Görüntüleme

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları ve millî mücadeleyi anmak adına Talas Gençlik Merkezi'ndeki öğrencilere Çanakkale gezisi düzenledi. Organizasyon kapsamında öğrenciler, Çanakkale’yi rehber eşliğinde  gezecekler. Gençlerin Çanakkale ruhunu yaşamaları adına bu organizasyonun düzenlendiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Öztürk, “Gençlerimiz orada Çanakkale ruhunu teneffüs edecekler. Şehitlerimizin olduğu beldelerde dua edecekler ve manevi iklimde de bu vatanın topraklarını ne şekilde korumuşlar, bizlere ne şekilde emanet etmişler, onun bilincini ve şuurunu alacaklar. Hayırla kazasız, belasız gidip gelsinler. Gençlerimizi ödüllendirmek maksadıyla bu tarz etkinliklere devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi.
Türk tarihinin bilincinde olmak, millî mücadeleyi, şehitleri ve gazileri anmak için katılım sağladığını söyleyen öğrenci Ahmet Ersan, “Bu gezide Türk tarihinin şuurlarına tekrardan varmak, şehitlerimize dua etmek maksadıyla ve bilinçlenmek için gidiyoruz. Biz de vatanımızla ilgili birkaç bir şeyler öğrenebilirsek ne âlâ” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *