BURDUR Ambulans şoförlerine güvenli sürüş eğitimi

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans şoförlerine kazaların önlenmesi, etkin ve verimli hizmet sunumu için güvenli sürüş eğitimi verildi.


48 Görüntüleme

Burdur fidan raporunda 4 gün süren eğitime 6 eğitmen nezaretinde 6'sı kadın 11 personel katıldı. Kursu personele İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cemal Şencan ve eğitmenler tarafından ambulans sürüş güvenliği eğitimi bakım belgesi verildi.

 

Eğitimle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Murat Erk, "Ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun hastane öncesinde sağlık hizmetlerine sunulması Ambulans acil durum Güvenliği (ASGE) eğitimini düzenli olarak veriyoruz. Toplamda 40 saat olarak yapılan eğitim 8 saat teorik, 16 saatlik uygulama ve ardından teorik ve uygulamalı sınav ile tamamlanıp, başarılı kursyerlere ambulans sürüş güvenliği eğitimi düzenleme belgesi veriliyor. acil servis ambulans kullanımı, acil kazaları ve kabin sigortası, acil servis arızaları ve arızalı güvenli müdahale teknikleri, ışık ve siren protokolleri, acil servis iletişim ve yön bulma cihazlarının kullanımı, acil servis kullanımı mantıksal mantıksal koşullar ve etkili sunum hizmetleri konu kredilerinden oluşan sunumlar yer alıyorsun.

 

İkinci aşamada ise ambulansların trafikte karşılaşılacağı tehlikeli şekilde yapılması gereken doğru manevraların ve diğer güvenli sürüş özelliklerinin kazandırılması amacıyla çeşitli etaplardan oluşan 16 saatlik uygulamalar yer alıyor" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *