Bisiklet ve Para Yağma’dan yargılanan sanığa 2.5 yıl hapis

Yenişehir Mahallesi’nde meydana gelen olayda V.K.’nin bir miktar parasını ve bisikletini yağlamadığı gerekçesiyle hakkında dava açılan M.S. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


38 Görüntüleme

Kocasinan İlçesi Yenişehir Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre M.S. mahalleden tanıdığı V.K’nin 700 lira parasını ve bisikletini alarak uzaklaştı. V.K. daha sonra M.S.’den şikayetçi oldu. M.S. hakkında ‘yağma’ suçundan dava açıldı. Bugün 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki V.K., tutuklu sanık M.S. ve avukatı katıldı.


SANIK M.S.: BANA BORCU VARDI ONU İSTEDİM
Duruşmada söz alan tutuklu sanık M.S., “Müştekinin parasını da bisikletini de zorla almadım. Benden 2022’de para almıştı, borcu vardı. Ben daha sonra cezaevine girdim. Çıktığımda beni aradı. Buluştuk, alacağım olan 700 TL borcunu verdi. Çarşıya gidip geldikten sonra akşam bisiklet ile parayı iade ettim. Borcu olan 700 TL’yi geri verdikten sonra arkadaşımın kardeşi olduğu için geri istemedim. Beraatimi istiyorum” dedi. 


MÜŞTEKİ: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
Duruşmada konuşan müşteki V.K., “Benim o şahsa borcum yoktu. Nasıl buluştuğumuzu hatırlamıyorum. Yanında kilolu biri vardı. Sanık bana ‘paran var mı?’ dedi. Korktum dövecek sandım. Cebimdeki parayı uzattım. Biiakletimi de alıp gitti. Paramı ve bisikletimi akşam geri getirdi. Şikayetçi değilim” yanıtını verdim. Mahkeme heyeti sanık M.S.’ye ‘yağma’ suçundan önce 6 yıl hapis verdi. Müştekinin şikayetçi olmaması ve indirimlerle sanık 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *