Bir dilim pastırma 22 lira

Pek çok gıda ürününe gelen zamlardan sonra vatandaşlar artık alışveriş yaparken belirli aralıklarla tükettikleri ürünlerden vazgeçmeye başlıyor. Önceden kiloyla alınan pastırma şimdilerde gramla alınıyor. 1 dilim pastırma ise 22 liradan satılıyor.


333 Görüntüleme

Kayseri'de antrikot, bonfile, sırt, kapak, şekerpare, dilme ve omuz gibi büyükbaşın 7 farklı noktasından yapılan pastırma, 9 farklı işlemden geçirilerek satışa sunuluyor. 1 kilo pastırmanın fiyatının 720 liradan başladığını dile getiren Esnaf Sadullah Gürbüz, “Pastırmaya baya bir zam geldi. Zamlara bizde yetişemiyoruz. Pastırmanın fiyatı geçen sene 540 ila 520 arasındaydı en iyi pastırma. Şu an ise 1 kilo pastırmanın fiyatı ise bin 100 lira. Önceden kiloyla alanlar artık gramla alıyor. En lezzetli antrikot pastırmadır. Antrikot, sırt ve bonfile hayvanın yorulmadığı bölümler olduğu için lezzetli. Diğer kısımlar biraz daha sert olduğu için onların fiyatı 720-800 lira arasında oluyor. Bir dilim pastırma da 22 lira. Vatandaş ‘yesek mi yemesek mi’ diye düşünüyor” ifadelerini kullandı. 


Yılbaşında Erciyes Kayak Merkezine gelen tatilcilerin işlerine katkısının olduğunu söyleyen Esnaf Gürbüz, “Erciyes Kayak Merkezi’ne gelip de yılbaşını orada geçiren vatandaşlar olacak.  Erciyes’e tatile gelenler muhakkak şehir merkezine uğruyorlar. Uğradıkları zamanda pastırma ve sucuklarını alıyorlar. Yılbaşının da işimize olumlu bir etkisi oluyor” şeklinde konuştu. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *