Biden: Putin Nükleer Savaş Konusunda Şaka Yapmıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını, "Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike" diye niteleyerek "Putin şaka yapmıyor" dedi.


359 Görüntüleme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidi Batı'da tepkiye yol açarken, ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in açıklamalarını "Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike" diye niteledi.

"PUTİN ŞAKA YAPMIYOR"

Biden, New York'ta Demokrat bağışçılarla görüşmesinde, "Putin taktik nükleer silah, biyolojik ya da kimyasal silah kullanabileceği konusunda şaka yapmıyor çünkü ordusunun performansı ciddi biçimde düşük" dedi.

KÜBA KRİZİNİ HATIRLATTI

"Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk defa doğrudan nükleer silah kullanma tehdidiyle karşı karşıyayız. Kennedy ve Küba füze krizinden beri mahşeri yaşama ihtimaliyle karşı karşıya kalmamıştık" diye konuşan Biden, yine de Rusya'nın böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğini ifade etti.

NÜKLEER SAVAŞ ENDİŞESİ ARTTI

Putin, geçen ay ülkede kısmi seferberlik ilan ederek, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" demişti.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesi, Soğuk Savaş döneminde büyüyen nükleer savaş tehdidin canlanmasına yol açtı. O dönemde ABD'nin Türkiye ve İtalya'ya; Sovyetler Birliği'nin ise Küba'ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi, 1962'de iki süper gücü nükleer savaşın eşiğine getirmişti.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *