Berre Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bozkaya, “Yurt İçinden Ve Yurt Dışından İlgi Fazla”

Berre Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bozkaya, bu yıl fuara hem yurt içinde hem de yurt dışında ilginin fazla olduğunu söyledi. Bozkaya, “Yurt içinden bu kadar talep beklememiştik ama yurt içinden de baya bir talep oluşmuş. Güzel anlaşmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz” dedi.


358 Görüntüleme

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nda, Kayseri’de üretim yapan 180’in üzerinde mobilya firması da yerini aldı. Fuarda stant açan Berre Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bozkaya, sektör ve fuar hakkında açıklama yaptı. 1HA mikrofonlarına konuşan Bozkaya, bu yıl fuara hem yurt içinde hem de yurt dışında ilginin fazla olduğunu söyledi. Yurt dışından bu kadar çok talep beklemediklerini ifade eden Bozkaya, “Bu sene hem yurt içinden hem yurtdışından ilgi alaka eşit diyebiliriz. Yurt içinden bu kadar talep beklememiştik ama yurt içinden de baya bir talep oluşmuş. Güzel anlaşmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah daha güzelleri de olur.  40’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Zorlandığımız bölgeler var, bunların başında Afrika ve Rusya bölgesi geliyor. Rusya’da biraz daha olacak gibi. Afrika ve Günay Afrika bölgesinde biraz ve Uzak doğu tarafında da çok güçlü değiliz, ama diğer bahsettiğimiz ülkelerin hepsine ihracat yapıyoruz. Amerika ile alakalı güzel şeyler yaptık inşallah oradan da bir ticaret başlatacağız. Orada mevcut müşterilerimiz var ama istediğimiz seviyede değil, daha iyi olması için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu. 

‘MUTLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN ÇOK FAZLA YORULMADIK’

Fuara hazırlık süreçlerinin çok yorucu ama keyifli geçtiğini dile getiren Bozkaya, “Biz şu anda mutluyuz, geçen seneyi gördükten sonra bu sene biraz tedirgin olmuştuk açıkçası ama şuan mutluyuz. Güzel sonuçlar aldık. İnşallah fuar bitene kadar da güzel sonuçlarımız katlanır. Hedef belirlemek, hedefe doğru yürümemiz çok önemli. Fuara hazırlık sürecini yorucu ama keyifli geçirdik. Çünkü her fuar yeni bir heyecan yeni bir iş ortamı ve güzel anlaşmalar demek. Bunun bilincinde olarak çok güzel çalıştık, efor sarfettik ama mutlu bir şekilde çalıştığımız için çok fazla yormadı. Biz iki fuar alanında tek fuar gibi hareket ediyoruz ama bizim güzel bir fuar alanına ihtiyacımız var. Sektörümüz şu anda 4,5 milyar dolar gibi bir ihracatla, ülkemizin ihracatına katkıda bulunuyor. Bu rakamların 15, 20 milyar dolar olması gerçekten hiç zor değil” ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *