BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “YÜZYILIN AFETİ, YÜZYILIN DAYANIŞMASINA DÖNÜŞTÜ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6’lık depremlerin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, devlet millet el ele, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, yüzyılın afetinin yüzyılın dayanışmasına dönüştüğünü söyledi.


461 Görüntüleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç mesajında, “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçse de acısının halen taze olduğunu belirterek, depremin yaralarını sarmak adına gıdadan giyime, alt yapıdan temizlik hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden, konteyner kent ve çarşıya kadar yardım ve hizmetleri depremin ilk anından itibaren gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, “Ülkemizde, Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği, on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı asrın en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeyiz. Ülkemiz, maalesef dünyanın en aktif ve en çok araştırmalara konu olan deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alıyor. 1 yıl önce meydana gelen ve on binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan bu deprem, milletimizin ve tüm insanlığın yaşadığı en acı felaketlerden biri oldu. Depremlerde hayatını kaybeden canlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah’tan şifalar ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç, mesajında yerel yönetimler olarak tüm imkânları kullanıp, devlet millet el ele, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışmalar yaptıklarını, adeta yüzyılın afetinin yüzyılın dayanışmasına dönüştüğünü anlattı.

Başkan Büyükkılıç, depremin hemen ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ve KASKİ ekipleri ile başta arama-kurtarma hizmeti olmak üzere lojistik, enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları, gıda-yemek, giyim eşyası, barınma ile defin malzemeleri, psikolojik destek faaliyetleri ile konteyner kent ve çarşı gibi hizmetleri ihtiyaca göre çeşitlendirerek arttırdığını ifade etti.

Dua ve Teşekkür Alan Hizmetler

Deprem bölgesindeki vatandaşlara depremin ilk anından itibaren kol kanat gerdiklerini söyleyen Büyükkılıç, tüm kurum ve kuruluşları ile seferber olarak, depremzede vatandaşların yanında yer aldıklarını, onların dua ve teşekkürlerini alan hizmetleri ile gerek deprem bölgesinde gerekse Kayseri’de depremzedelerin yanında olduklarını belirtti.

Deprem Bölgelerine 3 Bin 102 Personel, Yüzlerce Araç ve İş Makinesi

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesindeki hizmetlerin yürütülmesi için 3 bin 102 personel görevlendirdiğini, 218 araç ve iş makinesini deprem bölgelerine göndererek, gece gündüz demeden çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, barınma ihtiyacından giyim yardımlarına, gıda desteğinden altyapı faaliyetlerine kadar deprem bölgesine en hayati ihtiyaçları ulaştırdıklarını anlattı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *