Başkan Mustafa Yalçın: “Talas, Kayseri’nin Gece Gündüz Ayakta Olan İlçesidir”

İstanbul’da başlayan Kayseri Tanıtım Günleri’nde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas’ta birçok etkinlik gerçekleştiğini ve Kayseri’nin gece gündüz ayakta olan ilçesi olduğunu söyledi.


331 Görüntüleme

İstanbul Yenikapı’da Kayseri Tanıtım Günleri etkinliği düzenleniyor. 8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında kentin değerleri İstanbul’a taşındı. Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de alanda stant kurarak ziyaretçilere tanıtım yapıyor. Kayseri’nin gelişmiş ilçelerinden Talas Belediyesi de, standında ilçenin tarihi mekanlarını ve yapılan hizmetleri anlatıyor. Canlı yayın konuğu olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas’ın kültür-sanat, yeme-içme ve spor konusunda oldukça aktif bir ilçe olduğunu vurguladı. 

‘KÜLTÜR-SANATTAN SPORA KADAR HER ŞEY VAR’

İstanbul’da yaşayan Kayserililerle bir araya gelmekten keyif aldıklarını anlatan Yalçın, “Hem ticaret hem sanat icra etmek hem de şehrimizi yalnız bırakmamak adına yapılan bu etkinlikten oldukça mutluyum.  Talas’ın kırsal ve merkez olarak 2 farklı bölümü var. Merkez Talas’ımızın birçoğu ticaret ehli olduğu için çoğu Kayseri’ye sığmamış İstanbul’a göç etmişler. Kırsal’dan da İstanbul’a gelip burada dernek kuran köylerimiz var. Talas’ın bilhassa buraya gelen köyleri sanatkardır. 300’ün üzerinde ruhsatlı olarak yeme içme mekanı var. Hepsi de kontrolümüz altında. Talas, Kayseri’nin gece gündüz ayakta olan bir ilçesidir. Bununla beraber kültür, sanat faaliyetleri de var. 7/24 kütüphanemiz açık, Osmanlı Sokağı’ndaki etkinliklerimiz, musiki cemiyetimiz de dahil olmak üzere ayrıca spor konusu ayrı bir konu halinde ve yamaç paraşütünden sporcu fabrikamıza kadar birçok şey var. Sporla alakalı Ali Dağı, aynı zamanda hem adrenalin hem de doğallık açısından özel bir konumu var. Projelendirdik ancak koronavirüs sebebiyle biraz geride kaldı, Ali Dağı’nın tamamını çevre açısından düzenleyeceğiz. Hemen ilerisinde Zincidere, 52 metrekare arazi alanımız, yüzde 95 seviyesinde havalar da düzeldiğinde 1 ay içerisinde bitecek. 2023 yılında açılacağı için ismini 100’üncü yıl mesire alanı koyduk. Onun dışında Ali Dağı’nın ağaçları arasında kaybolacağımız, Japonların deyimiyle ‘Orman Banyosu’ gibi bir hale getirmeye çalışacağız. Bir taraftan da Rum, Ermeni ve Müslümanların birlikte yaşadığı bir mekan olduğu için aynı zamanda kilise, tarihi konakların hepsinin bir arada olduğu güzel bir objelerin fışkırdığı bir ortam var. Bu da kültürün turizme açılması açısından elverişli hale getirdik” diye konuştu.

‘AMİRAL GEMİMİZ ERCİYES’TİR’

Erciyes Kayak Merkezi’nin şehrin lokomotifi olduğunu ve şehrin kış turizmine elverişli olduğunu belirten Başkan Yalçın, “Hristiyanlığın ilk dönemlerinden kalan Tolu Kilisesi var. Orayı sanat galerisi yaptık, koronavirüsten önce 2 sergi yaptık, şimdi de yeniden faaliyete açacağız. Bizim lokomotifimiz, amiral gemimiz Erciyes’tir. Orada da çeşitli faaliyetler var. Yurtdışından gelen kayakçıların kayaktan sonra farklı etkinliklere de ihtiyacı var. Bu yüzden Talas’taki mekanlar bunu karşılayabilir. Diğer ilçelere de gittiğinde farklı etkinlikler görebilir. Kayseri’nin tamamı kış turizmi etkinlikleri dışında dolu dolu olmalıdır ki, turizm için kayağa gelen insanların akşamları dolu dolu geçsin” ifadelerini kullandı.

‘TÜM YURTLARDA ÖĞRENCİLERLE, O AY DOĞMUŞ OLANLARA KUTLAMA YAPACAĞIZ’

Öğrenciler için yeni bir proje geliştirdiklerini de söyleyen Başkan Yalçın, “Talas Festivali başlatmıştık, kültür ve sanat ağırlıklı olsun istemiştik. Sanat konusunda Türkiye, dünyaya ışık tutacak bir altyapıya sahip. Bunu öne çıkararak gençlerimiz adına iyi şeyler yapmamız lazım. Öğretmen kökenli olduğum için, öğrencilerin her türlü faaliyetine kucak açıyoruz. Bu aydan itibaren tüm yurtlarda her ay öğrencilerle müzik etkinliği içerisinde bu ay doğanlara doğum günü etkinliği düzenleyeceğiz. Amacımız birbirimiz arasında güveni sağlamak. Gençlerimizi daha donanımlı, kendisiyle gurur duyduğumuz bir Türk genci olarak her şekilde görevini yapmasını sağlayacak milli ve manevi bilince getirmek durumundayız. Şu anda bizim Kayseri’de turizm rotasını tayin edip gelen turistin nereden, ne kadar, hangi mekanlarda misafir edeceğimizi planlamanın son aşamasındayız. Sayın valimiz de ivme adına bize destek oluyor. Kültepe Kaniş Karum’ Kayseri’nin tarihi başlıyor, müze çalışması var. Bunlar bitince haritamızı oluşturacağız. Gümbür gümbür çalışmayla Kayseri’ye hem şehir dışı hem ülke dışından turist geleceğine inanıyorum. En büyük avantajımız da ulaşımdır.  Şehir içi ve şehir dışı ulaşımımız oldukça iyi, havaalanına ulaşım bir turizm için olmazsa olmazdır. Kayseri’de turizmde iyi noktaya gelecektir” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *