Başkan Erdoğan sel bölgesindeki kritik kararı duyurdu!

Sel bölgesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'un genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.


400 Görüntüleme

Sel ve heyelan sonrası Kastamonu'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Bozkurt Yeni Camii'nde kıldıktan sonra halka hitap etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Yoğun yağışlar Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde büyük sel felaketlerine neden oldu.

"VATANDAŞLARIMIZI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Bu arada maalesef ölen kardeşlerimiz var. Bartın'da kaybolan vatandaşımızı arama çalışmaları sürüyor.

Az sayıda vatandaşımızın tedavisi halen devam ediyor.

Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika'sı da Kanada'sı da Almanya'sı da böyle. Her bu tür felaketlerle boğuşuyor. Temennimiz o ki bunlarla boğulurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım. Ülkemizin güneyinde geçmişte eşi benzeri olmayan yangınları yaşadık.

Antalya, Muğla'daki yangın felaketlerini biliyorsunuz. Hamdolsun bu yangınların hemen hemen hepsini de kontrol altına almayı başardık. Bir süre önce Doğu Karadeniz'de epeyce bir ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik.

"FELAKETİN İLK ANINDAN İTİBAREN SİZLERLE BERABERİZ"

Birkaç gündür Kastamonu ve çevresindeki illerde hayatını kaybedenlerin üzüntüsü milletimizin ortak üzüntüsüdür. Devlet olarak tüm imkanlarımızla felaketin ilk anından itibaren sizlerle beraberiz.

Aşından yemeğe ne gerekiyorsa hepsini yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 19 helikopter, bir İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinesi ve pek çok araç gereç şu anda sahada faaliyet gösteriyor. 

"MAĞDUR DURUMDA OLANLARIN YÜZDE 95'İNİ KURTARDILAR"

Ben dün ekranda izledim, bütün kardeşlerimizi evlerin damlarından kurtaran silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin nasıl kurtardıklarını izledim. Bu kahramanlarımız alnından öpülesi kahramanlarımız. Mağdur durumda olan yüzde 95'ini kurtardılar. Allah göstermesin aksi olabilirdi ama bunu başardılar.

Ben bu operasyonda görev alan tüm kardeşlerimizi alnından öpüyorum. Bu operasyon gözlerimiz yaşlı olarak kadın erkek çocuk demeden sepetin içerisinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu herhalde gözlerimizi yaşartmıştır değil mi. Selden etkilenen Ayancık Devlet hastanesindeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiştir.

3 İL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve milletimize başınız sağolsun diyorum. Bartın'da kaybolan kardeşimizi arama çalışmalarımız sürüyor. Enerji akışı sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Hasar tespit çalışmaları 3 ilde sürdürülmektedir. Bölgedeki diğer illerde teyakkuz durumuna geçilmiştir. Sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturmak için kolları sıvıyoruz. Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama onun dışındaki her kaybı yerine getirecek imkana sahibiz. Depremden sele yangına kadar yaşamış olduğumuz her hadisede kimseye muhtaç olmadığımızı dosta düşmana gösterdik. Bu arada diğer afet bölgelerinde de ifade ettiğim gibi burayı da genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz. 

"KÜLLERİMİZDEN YENİDEN AYAĞA KALKACAĞIZ"

Erdoğan Cuma namazı öncesinde bölgede kısa bir açıklama yaptı: 

"Bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak süratle yapıp küllerimizden yeniden ayağa kalkacağız. Bu millet hiçbir zaman çökmedi, yine yıkılmayacağız. Süratle bütün mağduriyetleri gidermenin peşinde olacağız. Yerinde değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. "

Hitabın ardından ilçede kurulan Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Harekat Merkezine geçmesi beklenen Erdoğan, burada gerçekleştirilecek koordinasyon toplantısına başkanlık edecek ve bölgedeki çalışmalar ile son duruma ilişkin yetkililerden bilgi alacak.

CENAZA NAMAZINA KATILDI

Selde hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Böyle bir sel afeti ve neticesinde de Fatih kardeşimizi hakka uğurluyoruz. Rabbim yerini cennet eylesin. Hocam helalliklerimizi de aldı." dedi. 

AFAD KOORDİNASYON TOPLANTISINA DA KATILACAK

Burada incelemelerde bulunacak olan Erdoğan'ın, AFAD Koordinasyon toplantısına da katılması bekleniyor.

AK PARTI 20'NCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ ERTELENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesi Bozkurt'a ziyaret edeceği bildirildi. Erdoğan, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

""Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız AK Parti'mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık"

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *