Başkan Büyükkılıç’tan 1 Ekim Dünya Turizm Günü mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 Ekim Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


187 Görüntüleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kayseri’nin gerek Anadolu kültürünü gerekse kendine özgü kültürünü sergileyen, doğası ile kadim tarihi unsurları, coğrafi değerleri, gastronomisi ile turizm cenneti bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Turizmin merkezi olan böylesi bir şehirden Dünya Turizm Günü’nü kutlamak büyük bir anlam ifade etmektedir. Her tarafından tarih fışkıran bir açık hava müzesi konumunda olan Kayseri’mizde turizmin hemen her türüne rastlanmaktadır. Başta Erciyes’imiz olmak üzere Kapuzbaşı Şelalelerimiz, Koramaz Vadimiz, Aladağlar-Hacer Ormanlarımız, Soğanlı Vadimiz, Sultan Sazlığımız diğer taraftan tarihi değerlerimiz Kültepe Kaniş-Karum’umuz, Kayseri Kalemiz, medrese ve müzelerimiz, Cumhuriyet Meydanı’mız, Kapalı Çarşı’mız, camilerimiz derken tüm bu tarihi ve doğal güzelliklerimizden kaynaklı çok çeşitli gastronomi-kültür değerlerimiz olmak üzere saymakla bitmez, gezmekle tükenmez, istifade etmeyle sonu gelmez” dedi.
‘ŞÜKÜRLER OLSUN BUGÜN GASTRONOMİ TURİZMİ NOKTASINDA MESAFE ALDIK’
Mesajında yerel yönetimler olarak üzerlerine düşenin fazlasını gerçekleştirme gayretinde olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç,“Bacasız sanayi olan turizmi, Kayseri gibi potansiyeli yüksek olan bir şehirde daha da geliştirmek ve çeşitlendirmek için bizler de yerel yönetimler olarak elimizden geldiğince çalışıyoruz, yeni projeler üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. Şükürler olsun bugün gastronomi turizmi noktasında mesafe aldık. Kayseri mutfağı, yerli yabancı basın yayın kuruluşlarının belgesellerine, programlarına sıklıkla konu oluyor. Diğer taraftan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeye hak kazanan yine belediyemizin projelendirdiği Koramaz Vadisi çalışması. Ayrıca hemen her konuda mevcut ve belediyemiz tarafından yapımı süren müzelerimiz. Kayseri’mizi tanıtmaya yönelik oluşturduğumuz kayseri.com.tr adlı web sitemiz. Kayseri’miz de en çok önem verdiğimiz turizm kolu ise sağlık turizmidir. Yine sağlık turizmi potansiyeli yüksek olan şehrimizde sağlık turizmine yönelik bir altyapı da mevcut olunca bizler de bunu fırsat bilerek Uluslararası Sağlık Turizmi A.Ş. yani USHAŞ ile bir sağlık turizmi iş birliği protokolü imzaladık. Sağlık Turizmi web sitesi kurduk. Cumhurbaşkanımızın onayı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Şehir Hastanemizde bir Tıp Fakültesi daha açtık” diye konuştu.
‘ERCİYES DAĞI’NDA TERMAL SUYUMUZU BULDUK’
Büyükkılıç, Türkiye’nin incisi Erciyes’in 12 ay yaşanabilir ve yararlanılabilir bir merkez olması için gayret gösterdiklerini belirterek, “Hayallerimize kavuştuk. Erciyes Dağı’nda termal suyumuzu bulduk. Erciyes Dağı’nın termal turizm ile de anılması ve bu potansiyelinin değerlendirilebilmesi amacıyla yürütülen Erciyes jeotermal sondaj alanında çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *