Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek İle Hamidiye Medresesi'nde İncelemelerde Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile memleketi Develi Şıhlı Mahallesi’ni de ziyaret etti, II. Abdülhamid Han döneminde Kılınç Ali Hoca tarafından 1893 yılında yapımı tamamlanan, tarihi Hamidiye Medresesi'nde incelemelerde bulundu.


261 Görüntüleme

Kayseri’de yaşanan yoğun yağış nedeniyle sel felaketi yaşayan Yahyalı bölgesine hem selde zarar gören çevreyi ziyaret etmek hem turizm değeri olan Kapuzbaşı Şelalesi, Aladağlar Milli Parkı gibi noktaların incelenmesi kapsamında Vali Gökmen Çiçek ile ziyaret gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, daha sonra güzergâh üzerinde bulunan memleketi Develi’deki Şıhlı Mahallesi’ni de ziyaret etti. 

BÜYÜKKILIÇ’TAN ÜRETİCİYE DESTEK 

Şıhlı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek ile mahallelinin talep ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretinde Develi Belediyesi’ne ait un değirmenini inceleyen Büyükkılıç, un değirmenini işleten kadın işletmecinin, değirmenin zemininin iyileştirilmesi talebini ise karşılayacaklarını söyledi.  

TARİHİ HAMİDİYE MEDRESESİ’NE ZİYARET 

Develi Şıhlı Mahallesi’ndeki II. Abdülhamid Han döneminde inşa edilen Hamidiye Medresesi’ne de ziyaret gerçekleştiren Büyükkılıç ile Vali Çiçek, mahalle sakinleri tarafından karşılandı. Büyükkılıç ve Vali Çiçek, incelemelerde bulundukları medrese içinde ki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *