Başkan Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu İç Anadolu Bölge Toplantısı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu İç Anadolu Bölge Toplantısı’na katıldı.


193 Görüntüleme

Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen toplantıya, Vali Gökmen Çiçek,  Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan , Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 13 şehrin 67 OSB başkanları, bölge müdürleri ve yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Büyükkılıç, “ 6 bin yıllık geçmişi olan, ticaretin ilk başladığı şehirdir. Sanayicilikte de hep kendisinden söz ettirir. Son dönemde tarım ve hayvancılıkta ‘biz de varız’ diyen, turizmi de olmazsa olmaz olarak değerlendirilen bir yaklaşım izlediğimiz de bir realitedir. Bütün bunların yanında Kayseri, sanayi ve ticaretle anılır. Bunu daha da geliştirmek için gayret gösteriyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye güvenli liman’ diyor ya işte o en güvenli limanlardan biri de Kayseri şehridir. Biz ona layık olma yolunda, güven duygusu içerisinde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu güven duygusu içerisinde ay yıldızlı Türk bayrağımız altında vatanımıza, milletimize, devletimize bağlı nesiller yetiştirerek, bu şehre, bu ülkeye hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Umarım Kayseri’mize teşrif eden 13 ilimizden gelen canlarımız ev sahipliğinden memnun kalırlar. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun” dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan da sanayicilerin emeğinden değer üreten ve ülkeye katkı veren gerçek kahramanlar olduğunu ifade ederek, “Hem organize sanayi bölgelerinde hem başka alanlarda kariyerimin başından beri büyük sanayi kuruluşlarında çalıştım ve memleketin gerçek kahramanlarının sanayiciler olduğuna bilfiil şahitlik ettim. Hakikaten emeğinden değer üreterek hem ülkemize hem dünyaya katkı veren gerçek kahramanlar” şeklinde konuştu.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın da büyüyen ve gelişen, organize sanayi bölgeleri sayesinde ülkenin üretim altyapısının hızla güçlendiğine vurgu yaparak, “Kayseri Organize Sanayi’mizin geçmişi 1970’li yıllara dayanmaktadır. Aradan geçen 50 yılı aşkın süreçte büyümüş ve şehrimiz ekonomisini sırtında taşır konuma gelmiştir. Bölgemiz yerli ve milli üretimle Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *