Başkan Büyükkılıç, Ahilik Kutlama Heyeti’ni kabul etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahilik Kutlama Heyeti’ni kabul etti.


183 Görüntüleme

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve oda başkanlarının yer aldığı Ahilik Kutlama Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ahi ahlakının bir yaşam felsefesi olması gerektiğini belirten Büyükkılıç, “Bizler için olmazsa olmaz olan Ahi ahlakı, sadece esnaflarımız için değil her insan için bir yaşam felsefesi olmalıdır. Esnaflığın da ayrı bir yeri var. Hep söylerim, rahmetli babam da toptan bakkaliyesi esnafıydı, biz de onun dizinin dibinde yetiştik. Esnafın kadir kıymetini biliriz, müşterinin ne anlama geldiğini biliriz. Bu bizim inancımızda, kültürümüzde, Anadolu irfanında, ahlakında var. Ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında birlik, beraberlik içerisinde sizlere minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Kayseri’miz hayırseverler şehri, kazandığını helalinden harcayanlar şehri, bunları da hep beraber sahiplenip, onur vesilesi olarak Kayseri’mizi taçlandırıyoruz. Her birinizi tebrik ediyor, daha nice yıllara ve haftalara diye temennide bulunuyorum”  dedi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır da her yıl Eylül ayında Ahilik Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Bugün itibariyle Ahilik Haftamız başladı. Her yıl Eylül ayında düzenli olaraktan kutluyoruz. Bugün sizin de çok emek verdiğiniz Esnaf Sanatkârlar Müzesi’nin önünde güzel bir program yapacağız. Odalarımızın belirlediği ahi adayları var. Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği’mizde plaketlerini vereceğiz. Bu yıl Yahyalı’dan seçildi yılın ahisi” diye konuştu

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *