Bakan Yardımcısı Ökten: Eğitim teknolojisinden yararlanmak günümüzün gerçeği olmuştur

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, "Hem ana dil hem yabancı dil öğretiminde 4 dil becerisinin etkileşimli kullanımı çok önem arz eder. Bu işlevselliği kazanabilmek için yapay zekadan, eğitim teknolojisinden yararlanmak artık günümüzün bir gerçeği olmuştur" dedi.


3994 Görüntüleme

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Cumhuriyet'in 100'ncü yıl kutlamaları kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent'teki Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi'nde (ETKİM) girişimci öğrencilerin inovasyon projeleri sergilendi. Etkinliğe, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve eğitimciler katıldı. Ökten, Türkiye Yüzyılı'nın eğitim yüzyılı olması hedefiyle sanayi, bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeleri eğitimle bütünleştirdiklerini ve okulları teknolojiyle uyumlu yüksek kaliteli hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Okulları, teknolojiye uyumlu standartta ve kalitesi yüksek hale getirmek için çalıştıklarını dile getiren Ökten, bu kapsamda Eğitim Bilişim Ağı (ÖBA) portalının içeriğini zenginleştirdiklerini, ÖBA'nın gün geçtikçe faaliyetleriyle alanda yaygınlaştığını söyledi.
Türkçe ve İngilizce öğretmenliği yaptığını, Covid-19 salgını döneminde eğitim teknolojileri ile yakından tanıştığını ifade eden Ökten, "Hem ana dil hem yabancı dil öğretiminde 4 dil becerisinin etkileşimli kullanımı çok önem arz eder. Bu işlevselliği kazanabilmek için yapay zekadan, eğitim teknolojisinden yararlanmak artık günümüzün bir gerçeği olmuştur. Pandemiyle bu gerçekle yakından tanıştık ve derslerimizi bu şekilde dizayn etmeye başladık. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde bunları ülke geneline yayarak, Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra diğer ders alanları içinde etkileşimli tahtaları daha da etkileşimli kullanarak, geliştirdiğimiz kullanım senaryolarını yenilikçi, inovatif teknolojilerle geliştirerek en kısa zamanda kullanıma sunacağız" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *