Bakan Yanık: Engellilerimiz için korumalı iş yerlerine 670 bin TL ödenek aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl engellilerimiz için korumalı iş yerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldı" dedi.


490 Görüntüleme

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin üretken, bağımsız bireyler olarak toplumsal hayata katılımını destekleyen politikalar kapsamında korumalı istihdam modelini yürüttüklerini belirterek, bakanlığın sadece mali olarak değil, teknik açıdan da desteklediği ve çalışma ortamları özel olarak düzenlenen korumalı iş yerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli kişilerin çalışabildiğini kaydetti. Bakan Yanık, söz konusu iş yerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 5 engelliyi istihdam etmesi gerektiğini belirterek, "Korumalı iş yerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektör ile iş birliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor. En az 5 zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve engelli bireylerin sayısının toplam işçi sayısına oranı yüzde 50'den az olmayan iş yerinin işvereni, korumalı iş yeri statüsünü kazanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabiliyor" dedi.

Bakan Yanık, 2021 yılında korumalı iş yerlerine her bir engelli çalışanı için aylık 991,69 TL destek sağladıklarını, 2022 yılının ilk 6 ayı için de bu desteği 1298 TL'ye yükselttiklerini hatırlatarak, "Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl engellilerimiz için korumalı iş yerlerine 670 bin TL ödenek aktarıldı. Ayrıca korumalı iş yerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar bu iş yerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 2 milyon 276 bin TL destekte bulunduk" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *