Bakan Uraloğlu: Yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttı

Bakan Uraloğlu: Yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttı


60 Görüntüleme

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002'de 41 olan yat limanında 63'e, 8 bin 500 olan tekne bağlama kapasitesinin ise yüzde 194 artışla 25 bin 38'e çıkarıldık" dedi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de bulunan yat limanları ve üretimin yapılacağına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, deniz turizminde yaşanan yükseliş ile Türkiye'nin yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini belirterek, bu teknelerin barınma ve bağlanma yeri ihtiyacı için gerekli altyapı altyapısını sağlamlaştırmaya devam ettirdiklerini ifade etti. Son dönemlerde yat turizmine olan ilginin arttığını kaydeden Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin evinde konaklama, iklim ve yatların seyir rotalarında ayrılmakla birlikte yüksek bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi. Yat turizminde gerçekleşen düşüşle birlikte Türkiye'ye uğrayan teknelere hizmet verecek noktalarda aşırı büyümenin doğduğunu vurgulayan Uraloğlu, kıyı kentlerinde bulunan çeşitli deniz araçlarının bağlama ve barınma yeri sorununun çözüm noktasında, hayatta kalmayı sağlamak için bakanlık olarak tüm destek sağladığını kaydetti.

'KAPASİTEMİZİ 29 BİN 29'A YÜKSELTECEĞİZ'

Denizcilik sektöründe yapılan yatırımlara da değinen Bakan Uraloğlu, bir denizciliğin oğlu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüş ve kaptanlıkta denizcilik sektöründe büyük mesafeler katettiklerini belirtti. 2002 yılında 41 olan yat limanı sayısını son açık oldukları 330 yat kapasitesi İzmir Yeni Foça Yat Limanı ile 63'e çıkardıklarını hatırlatan Uraloğlu, "2002'de 8 bin 500 olan yat limanında devam etmekte olan yatırımlar ile yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkarıldık. Yapımları devam eden ve yapımını planladıklarımız ile yat limanı sayımızı 74'e, tekne bağlamayı ayırıp ise 29 bin 29'a yükselteceğiz" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *