Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik görüşmeler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefonda görüştü. Bakan Çavuşoğlu daha sonra da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile ayrı ayrı telefonda görüştü.


370 Görüntüleme

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Bayramov'a teşekkür etmiş, önümüzdeki günler için planlanan Azerbaycan ziyaretini ertelemek durumunda kaldığını ifade etmiştir. Görüşmede ayrıca, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel gelişmeler ele alınmıştır" denildi.

RUS VE UKRAYNALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ 

Bakan Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile ayrı ayrı telefonda görüştü. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Çavuşoğlu'nun Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptığı görüşmede, Rusya Federasyonu- Ukrayna gerginliğine ilişkin son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, sorunun çözümü için diplomatik girişimlerin önemine değindi. Bu çerçevede Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasındaki toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu yineledi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Lavrov'a teşekkür etti.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile de telefonda görüştü. Görüşmede, Ukrayna- Rusya Federasyonu gerginliğine ilişkin son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kuleba'ya da teşekkür etti.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *