Bakan Akar: “Terör operasyonlarını Kürt kardeşlerimize yapılıyor gibi gösteren hainler var”

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, “Bazı hainler, bazı alçaklar sanki bizim yaptığımız operasyonları Kürt kardeşlerimize karşı yapılıyor gibi bir yalana başvuruyorlar.


340 Görüntüleme

Bu kesinlikle doğru değil. Kürtlerle Türkler kardeştir. Biz yüzlerce yıl beraber yaşadık. Ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. Bu cumhuriyeti beraber kurduk. Şehitliklerde beraber yatıyoruz” açıklaması yaptı. 

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşmaya Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, belediye başkanları, milletvekili adayları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Hep birlikte vatanımız, milletimiz, ülkemiz için ve büyük ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yıllarda nereden nereye geldiğimizi hepiniz gördünüz, hepiniz yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz. İnşallah bundan sonra da planlarımızı, projelerimizi, çalışmalarımızı ülkemizin daha da güçlenmesi, kuvvetlenmesi ve büyümesi için sürdüreceğiz. Bu konuda biz milletimizle beraberiz, omuz omuzayız. Tek yumruk tek yürek olarak bu çalışmalarımız devam edecek. Ülkemizin güvenliği ve bekası için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize karşı tehdit olarak ilk başta PKK var. Bunun yanında YPG var ama Mehmetçik gece demeden gündüz demeden son derece arazi, iklim şartlarında onların peşinde mücadelesini sürdürüyor. Onları çok şükür kazdıkları çukurlara gömdüler, gömmeye devam ediyorlar. Biz bu çalışmaları sürdürerek inşallah 40 yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Çalışmalarımız bu yönde. Dün ve bir gün önce yapılan çalışmalar 18 terörist etkisiz hale getirildi. Bunun manası şu çalışmalarımız hiçbir şekilde dur durak bilmiyor. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. İnşallah bu beladan milletimizi kurtaracağız. Bazı hainler, bazı alçaklar sanki bizim yaptığımız operasyonları Kürt kardeşlerimize karşı yapılığı gibi bir yalan başvuruyorlar. Bu kesimlikle yalan, bu doğru değil. Kürtlerle Türkler kardeştir. Biz yüzlerce yıl beraber yaşadık. Ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. Bu cumhuriyeti beraber kurduk. Şehitliklerde beraber yatıyoruz. Bu mücadele ile çok kazanımlarımız oldu. İnşallah bitme noktasına geldi bu teröristler. Fakat şimdi bazı zihniyetler teröristlerle beraber konuşup görüşüyorlar ve onlara bazı vaatlerde bulunuyorlar. Bu kazanımlarımızın kaybedilmesi demektir. Kazanımlarımızın kaybedilmesi demek tekrar başa dönmek demektir. Ülkenizin beka ve güvenlik sorunun tekrar başlaması demektir. Bu yaptığımız çalışmalar sırasında bazı arkadaşlarımızla bunu yapanlara karşı açıkça taraf aldıklarını, onlara karşı olduklarını tekrar tekrar dile getirdiler. Burada acı olan başka bir hususta bundan önce bizimle beraber aynı şeyleri düşünen, konuşan bazı kişilerinde maalesef çok küçük hesaplarla bir koltuk uğruna fikir değiştiklerini, yöne değiştirdiklerini görüyoruz, mücadele ediyoruz. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı. 

MEHMET ÖZHASEKİ AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, "Yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımızda şimdiden mübarek olsun. Değerli kardeşlerim ramazan boyunca güzel bir iklimi hep birlikte yaşadık. Çok şükür bugünde bayrama kavuşuyoruz. Bu bayramımız biraz buruk geçecek. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi asrın felaketi olarak adlandırılan Üst üste iki deprem olayını yaşadık. Bu depremde 11 vilayetimiz doğrudan 100’e yakın ilçemiz ve 1000’e yakın köyümüz de doğrudan etkilendi. 650 bin civarında yıkılan veya onarılmak zorunda kaldığımız bağımsız birimimiz var. 14 milyon insan etkilendi. 50 bin canımıza kaybettik. Evet üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası ne yazık ki depremler ülkesi son yüz yılda 6 ve üzerinde şiddetle bu memlekette deprem sayısı 60 civarında, ölen insanlarımız da ne yazık ki üzülerek yine söylüyoruz 130 bin civarında bunu bilerek yaşamak zorundayız. Buna uygun şekilde hareket etmek durumundayız. Bir felaket meydana geldiğinde de irade ortaya koyarak hep birlikte o yarayı sarmak durumundayız. Evet bu depremler yaşandığında daha gün ağarmadan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakan arkadaşlarımız bölgelere giderek orada ilgili kamu kuruluşlarının hepsi seferber oldular ama 807 Ak Partili Belediye ilk andan itibaren şuana kadar orada hala görev yapmaya devam ediyorlar. 1390 belediyeden Ak belediyeden 807 arkadaşımızın tamamı da hala oralarda çalışmaya devam ediyorlar. Kayseri’de Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve ilçe belediyelerimizin tamamı yakın olduğu için Kahramanmaraş tarafına gittiler. Hizmet ediyorlar. Oradaki kardeşlerimiz Allah sizden razı olsun tamam dönebilirsiniz diyene kadar hizmetlerine devam edecekler. Ama üzülerek söylüyorum ellerinde seçimlerden sonra 50 bine yakın insan alan İstanbul Belediyesi gibi 10-15 bin civarında insan alan Ankara Belediyesi gibi 100 binlerin çalıştığı belediyeler ve bütçeleri de Kayseri Belediyesi’nin 30 misli gibi 40 misli gibi olan belediyeler ne yazık ki oraya sadece turistik seyahat düzenlediler. Özel uçaklarla gidip öz çekim yaptılar. Sonra da dönüp deprem bölgesindeyiz diye hava atarak gezdiler” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *