Av yasağının başlamasıyla çiftlik balıkları tezgahlardaki yerini aldı

Denizlerdeki av yasağının başlamasıyla balık fiyatlarında artış yaşandı. Genel olarak balık fiyatlarının yüzde 35 zamlandığını söyleyen Balıkçı Aytekin Küçüktaş, “Denizlerdeki yasak başladığı için alabalığı, somonu, levreği ve çuprayı tavsiye ediyorum.


59 Görüntüleme

Bu balıkları vatandaşlarımız yaz aylarında tüketebilirler. Yasakların başlamasıyla yüzde 50’si çiftliklerden yüzde 50’si ise soğuk hava depolarında bulunan balıklar tezgahlardaki yerini alıyor” dedi. 

Av sezonunun sona ermesinin ardından tezgahlarda çiftlik balıkları satılmaya başlandı. Genel olarak balıklara yüzde 35 zam geldiğini söyleyen Balıkçı Aytekin Küçüktaş, “Denizlerde 15 Nisan itibariyle yasak geldi. Kış sezonunda balığın bol olmasıyla deniz balıkları soğuk hava depolarında stoklanıyor. Bu balıklarda yaz aylarında satışı yapılıyor. Yaz aylarında satışa sunulan bazı balıklarda çiftlik balıklarında yetiştiriliyor. Bunlarda tatlı su balıkları. Çiftlikte yetiştirilen balıkları taze olarak satışını yapıyoruz. Hamsi, çupra, levrek gibi deniz balıkları da şoklanmış olarak tezgahlarda yerini alıyor. 20 ila 30 lira arasında bir yükselme oldu. Denizden gelen balıklara yüzde 30 gibi bir zam yapıldı. Kış sezonu bitti balığa talep azaldı ama alabalıkla somonun mevsimi olduğu için bu balıklara talep var. Geçen seneye göre ise genel olarak balıklar yüzde 35 zamlandı. Hamsi sezonun ortasında 60 liradan satılıyordu ama 160 liraya kadar yükseldi. Denizlerdeki yasak başladığı için alabalığı, somonu, levreği ve çuprayı tavsiye ediyorum. Bu balıkları vatandaşlarımız yaz aylarında tüketebilirler. Yasakların başlamasıyla balıkların yüzde 50’si çiftliklerden yüzde 50’si ise soğuk hava depolarındaki balıkları satışa sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

BALIK FİYATLARI İSE ŞU ŞEKİLDE; 
1 kilo hamsi 95 lira
1 kilo yerli uskumru 95 lira
1 kilo somon 125 lira
1 kilo alabalık 65 lira
1 kilo ithal uskumru 165 lira 
1 kilo palamut 125 lira 
1 kilo kefal 75 lira 
1 kilo levrek 205 lira
1 kilo çupra 205 lira 
1 kilo lagos 249 liradan tezgahlardaki yerini aldı. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *