ANKARA fırtına ve sağanak durumu olumsuz durum

ANKARA'da etkili olan fırtına ve şiddetli olumsuzluk durumu. Devrilen ağaçlarda hasara neden olması durumunda; ulaşımda aksamalar döngüsü.


107 Görüntüleme

Başkent'te sabah saatlerinden itibaren görülen kapalı hava öğle fırtınası ve sağanağa dönüştü. Kent merkezinde düzensizlik gösteren fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, ağaç dalları kırıldı ve yollarda görünenlerde zor anlar yaşandı. Etimesgut ilçesine bağlı Devlet Mahallesi'nde bulunan Recep Tarman Parkı'nda bir ağacın dalı gövdesinden kırılarak park halindeki otomobilin üzerine düştü. Mamak Asım Gündüz Caddesi'nde de bir ağacın yaklaşık 3 metre uzunluğundaki dalı kaldırıma devrildi. O yolda hiçbir şeyin olmaması, kaybın veya yaralanmanın önüne geçti. Ankara'da olumsuz hava koşullarının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

 

Ankara Valiliği'nce dün yapılan açıklamalar, gece saatlerinden itibaren genel olarak beklenen şiddetli rüzgarların, yer hızı 75 ila 90 kilometre hızla kuvvetli fırtına şeklindeki esmesinin tahmin edildiği gibi göründüğü, ağaçların ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılmıştı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *