Altın madalyalı çırak

Altın madalyalı çırak


55 Görüntüleme

DİYARBAKIR'da antrenör Selman Süren'in (35) halı sahada ters takla attığını keşfedip, ikna ederek judo sporuna yönlendirdiği 7'nci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Kadak (12), 3 alanında Avrupa'da 1, Türkiye'de 4. madalya kazandı. Milli sporcu Kadak, müsabakalara katılmak için oto tamircide çırak olarak arızalandığını, para biriktirdiğini belirterek, "Okul döneminde, okul döneminde okulda sonra judo kursuna devam etmedim. Okul tatili olduğu zaman da oto tamircisinde çalışıyordum. Müsabakalarımız bittiği için ben de yaz tatilinde oto tamircisine gidiyordum. O parayı biriktiriyorum Ne kadar zor olsa bile başarmaya karar vermeliyim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı'nda görevli judo antrenörü Selman Süren, 2021 yılında yetenekli sporculara spora katılım için gezi mahalleleri, köy okulları ile cami ve Kur'an kurslarını gezdi. Bu ziyaretler sırasında Süren, Kırsal Çelikevler Mahallesi Şehit Yunus Elaltunterin Ortaokulu'nda 6'ncı sınıftayken öğrencisi İbrahim Halil Kadak'ın halı sahada sürekli ters takla attığını gördü. Süren, Kadak'ı ikna edip, judo kursuna yönlendirdi. Kadak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Yenişehir ilçesindeki spor salonunda judo eğitimine başladı.

Kursa biten, 20 aylık eğitim gören İbrahim Halil Kadak, 2-4 Haziran 2023 tarihlerinde Balıkesir'de yapılan ve 1400 sporcunun 'Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda 26 kiloda Türkiye 3'üncüsü oldu. Kadak, daha sonra 16-18 Haziran 2023'te Romanya'nın Sibiu müsabakalarına katıldı ve 700 sporcunun katıldığı 'Minikler Balkan Judo Şampiyonası'nda 1'inci olup altın madalya kazandı. Bu sene 25-26 Mayıs'ta Uşak'ta şampiyon olan sporcu, 27-28 Nisan'da Afyonkarahisar'da Türkiye 2'ncisi ve 23-24 Temmuz'da Muğla Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü oldu. .

'ZOR OLSA BİLE BAŞARMAYA KARARLIYIM'

Okul çıkışı okul çıkışı spora giderken, yaz aylarında hem oto tamircisine gidip hem de dersa devam ettiğini söyleyen İbrahim Halil Kadak, "Şu an Hamravat Ortaokulu'nda okuyorum. Halı sahada geri takla atarken Selman Hoca beni öğrendi, judoya yükseldi. Ondan sonra judoya başladım. Şu ana kadar en iyi derecelerim var. 2023'te Balıkesir'de Türkiye 3'üncüsü, Romanya'nın Sibiu ise 2024 Mayıs'ta altın madalya kazandım. Temmuzda Muğla Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü oldum, okuldan ayrıldıktan sonra judoya katıldım. Okul tatilindeyken oto tamircisinde çalışıyordum. olsa bile başarmaya karar vermeliyim" dedi.

'MİLLİ TAKIM DÜZEYİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

Judo antrenörü Selman Süren de hedeflerinin daha iyi bir kitleye ulaşmasını ifade ederek, "Çocuklarımızı okullardan sınıfları tek tek gezerek, camilerden, mahalle aralarından ve köylerdeki Kur'an kurslarında verilen spora da kazandırmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, daha iyi bir kitleye, daha iyi bir sporcuya , daha seçkin bir sporcuya ulaşabilmektir. konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *