AK Parti'den selden etkilenen bölgelere destek!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla AK Parti İstanbul ilçe belediyeleri harekete geçti.


418 Görüntüleme

İl Yerel Yönetimler Başkanlığının koordinasyonunda, destek ekipleri ve temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye sevk edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu, arama-kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere vatandaşlara destek olmak için tüm çalışmaların ivedilikle sürdüğünü belirtti.

AK Parti İstanbul teşkilatı olarak, bölgedeki çalışmalara katkı sağlamak, vatandaşların yanında olmak amacıyla çalışma başlattıklarını aktaran Kabaktepe, şunları kaydetti:

"Gerekli ihtiyaç malzemeleri tespit ettik ve belediyelerimiz de derhal hazırlıklara başladı. İlk yardımlar bölgeye ulaştı. Belediyelerimiz tarafından şimdiye kadar bölgeye; temel gıda, bebek bezi, hijyen malzemelerinden oluşan 14 tır, 4 kamyon ile 3 keşif aracı, 3 kombine aracı, 1 kurtarma aracı, 1 arazöz, 1 karavan, 2 kepçe, 47 acil yardım personeli, su pompası ve jeneratör gibi teknik teçhizatlar ivedilikle gönderildi. Yeni destek ekipleri ve ihtiyaç malzemesi göndermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız asla yalnız değildir. Gerek ihtiyaçlarının karşılanması gerekse de zararlarının telafi edilmesi noktasında gereken destek verilecektir. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız."

ESENLER BELEDİYESİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kastamonu’da yaşanan sel felaketi sonrası devletimizle birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yola çıkıyoruz. Esenler Belediyesi olarak ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ımızı Kastamonu Bozkurt’a uğurladık. Geçmiş olsun Bozkurt, biz de yanındayız." ifadelerini kullandı. 

KAĞITHANE BELEDİYESİ

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Memleketin her karış toprağı bizim... Bozkurt’lu hemşehrilerimiz, derneklerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle Kastamonu’yu yalnız bırakmıyoruz. Kastamonu’ya ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı. Yarın için bölgeye AFAD Koordinasyonu’nda yine araç göndereceğiz." ifadelerini kullandı. 

SANCAKTEPE BELEDİYESİ

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Dün yaşanan sel felaketi sonrası altyapısı hasar gören illerimize destek olmak üzere kombine aracımızı yola çıkardık. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi afetlerden, felaketlerden korusun inşallah." paylaşımını yaptı.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Dün sabahın ilk ışıklarıyla afet bölgesine hareket eden Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz (SAK-E) bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Hep birlikte bu günleri de atlatacağız inşallah" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *