AK Parti Milletvekili Adayı Okandan: “Siyaset dediğimiz şey çocuk oyuncağı değil”

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hüseyin Okandan, AK Parti’nin sandıkta vatandaşın cevabını duymak yerine öncesinde vatandaşa ve milletine kulak verdiğini söyledi. Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi hakkında da konuşan Okandan, “Siyaset dediğimiz şey çocuk oyuncağı değil. Daha memleketi yönetmeden bu şekilde tavır beni üzdü. Ben isterdim ki o yola çıkmışsın devamını getir” dedi.


249 Görüntüleme

AK Parti Kayseri 9. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Okandan, KayseRadar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk oldu. Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Bayram ve Moderatör Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Okandan, seçime az bir süre kala seçim çalışmalarını değerlendirdi. AK Parti’nin sandıkta vatandaşın cevabını duymak yerine öncesinde vatandaşa ve milletine kulak verdiğini belirten Okandan, Kayseri halkının isteği doğrultusunda AK Parti listesinin tamamının yenilendiğini söyledi. En demokratik şekilde halkın kararına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Okandan, “Onların kararıyla bu yola çıkmak ve bu demde de herhangi bir hileye hurdaya başvurmadan inşallah milletimizin ferasetine saygı duymak. AK Parti sandıkta vatandaşın cevabını duymak yerine öncesinde vatandaşa kulak veriyor. Kayseri halkı ne istiyor? Kayseri halkı milletvekili listesinin değişmesini istiyorsa, bir tane dahi mevcut vekillerden yok, yüzde yüzü yeni, her biri donanımlı, her biri farklı mecralara hitap edebilecek insanlar. Bizim burada beklentimiz çok yüksek. Hedefimiz 10 milletvekili çıkarmak. Hatta 10’uncu sıra adayımız Deniz Bey’e diyorum ki 10 numara adaysın abi sorun yok” dedi.

Anket sonuçlarına odaklanmayı doğru bulmadığını belirten Okandan, Erdoğan’ın Kayseri mitinginin şimdiye kadar yapılanların en kalabalığı olduğunu kaydetti. 15 yıldır parti içerisinde birçok miting yaptıklarını kaydeden Okandan, “Birçok seçime dahil oldum ve hiçbir mitingde bu şekilde bir AK Parti kalabalığı gördüğümü hatırlamıyorum. Türkiye’de şu anda giden siyasi konjektörde, birilerinin yapmış olduğu iş birlikleri, bunlara karşı tavrının sahaya net bir şekilde yansımasını Kayseri mitinginde gördük. O gün rüzgarlıydı ve ona rağmen hatta bütün güvenlik önlemlerinden dolayı giriş-çıkış da kolay değildi. Her şeye rağmen o sahayı dolduran 10 binlerce insanın dizilmesi, coşkusu, sevgi seli gerçekten çok hayret ediciydi” şeklinde konuştu. 

‘SİYASET DEDİĞİMİZ ŞEY ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL’

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi hakkın da konuşan Okandan, “Avrupa’dan birçok insan sandıklara 300-500 kilometre havaalanlarına gitti, oy kullandı. Dün yurtdışından yansımaları analiz ederken insanlar Muharrem İnce’ye karşı veryansın ediyor. ‘Sülalemden insanları toplayıp biz sana oy vermeye gittik. Bizim oylarımız heder oldu’ diyor. Bu da bence çok yanlış, daha yola çıkmadan bu şekildeyse, bu yolun hiç başına geçmeyeceksin. Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar mücadele ettiğini görüyoruz. Yıllardır hem şahsına hem ailesine, herkese yapılıyor. Siyaset dediğimiz şey çocuk oyuncağı değil. Daha memleketi yönetmeden bu şekilde tavır beni üzdü çünkü ben isterdim ki o yola çıkmışsın devamını getir” ifadelerini kullandı. 

Milletvekili aday listesinde bulunan adayların 1’inci sıradan 10’uncu sıraya kadar herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini dile getiren Okandan, “Milletvekili adaylarımızdan 1. sırada bulunan Hulusi Akar’dan 10. sırada bulunan Deniz Çağan’a kadar herkesin elinden gelen maksimum gayreti sergilediğine şahidiz. Çok güzel bir birliktelik ve enerji var. Hem adaylarımız arasında hem teşkilatımızla adaylarımız arasında hem de vatandaşla adaylarımız arasında çok güzel bir sinerji var. Ben günlerdir, haftalardır sahadayım, ‘Çok canım sıkıldı, şöyle bir olay oldu, moralim bozuldu’ diyebileceğim hiçbir şey olamadığı gibi, yalnız kaldığımda günün muhasebesini düşündüğümde hep hafif bir tebessümle eve gitmek nasip oldu. Güzel ve bereketli günler geçiriyoruz. Biz her kapıya Cumhurbaşkanımızın selamı ile gidiyoruz onun selamı vatandaşın nazarında bir hürmet görmese, biz de onu görmeyiz” diye konuştu. 

‘BİZE KATILIYOR OLMALARI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR’

AK Parti’ye diğer partilerden katılan isimler hakkında da konuşan Okandan, şunları söyledi: “Herkesin AK Parti ile alakalı bir idealleri, düşünceleri, katılma isteği olabilir. Hangi siyasi parti olursa olsun hiçbir zaman arkadaşlarıma ‘bu bizden değil’ demedim. Partimize katılan isimler farklı farklı siyasi partilerden geldi. İsmi geçen kişiler o partilerde bir görevleri olduğu için gündeme geliyor ama biz geçen senelerde de bu partilerden AK Parti’ye üye yapıyorduk. Son dönemde Kocasinan Belediye Başkan adayıydı, diğer DEVA Partisi kurucu il başkanı falan olunca ister istemez gündeme geldi. Geldiğimiz noktada genel başkanlarının olması gerektiği yerde olmadığını görüp o yoldan çıkmaları en doğal haklarıdır. Bu süreçte bize katılıyor olmaları bizleri gururlandırıyor. Basına yansıyanlar aktif görev alanlar oluyor ama perde arkasında vatandaş nezdinde de öyle. Hiç kimsede o partiye oy verdi diye orada çakılı kalacak diye bir şey yok. Bu bizim için de geçerli. Geldiğimiz noktada birbirimize saygıyı, hoşgörüyü yitirmeden en güzel siyasi argümanlarla var olmaya çalıştık. AK Parti’ye bugün katılan kişilere ‘hayırlı olsun’ Herkese de bu noktada kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. HDP ve türevleri hariç hangi siyasi parti olursa olsun, bugün vatanını milletini, bayrağını, ezanını bilen, milliyetçi bir duruş sergileyen, memleketin refahı, bekası için, milli güvenliği tehdit altına atmamak için terör örgüleri ile aynı safta yer almamak istiyoruz.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *