Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Kendine Zarar Veren Şahıs Hakkında Açıklama

Kayseri'de 'açız' diyerek kendine zarar veren şahsın eylemiyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.


286 Görüntüleme

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen olayda, Atatürk Anıtı altına gelen bir vatandaş, “açız” diyerek kendisine zarar vermişti. Hastaneye kaldırılan şahsın eylemiyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada,  "Açım, evimde tüpüm yok, karnımı doyuracak ekmeğim yok.” Başlıklı habere ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur. Haberde borçlarından dolayı kendini kesmeye başlayan A. S.’ın olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ikna edilerek ambulansla hastaneye kaldırıldığı bilgisi yer almaktadır. Yapılan incelemede, A. S.’ın sağlık sorunlarından dolayı geçirdiği nöbetlerde vücuduna zarar verme eğiliminin olduğu, çocuklarına ve eşine karşı zararının olmadığı, hastaneye yatarak tedavi olmak istediği anlaşılmıştır. Yapılan dosya incelemesinde, A. S.’ın uyuşturucu bağımlısı olduğu ve çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu, aynı zamanda sağlık problemlerinin olduğu bilgilerine ulaşılmıştır. 
A. S.’ın kağıt toplayıcılığı ve hurdacılık ile geçimini sağladığı ve Melikgazi Belediyesi’ne ait konutlarda kira ödemeden oturduğu tespit edilmiştir.

A.S.’ın G. S. ile olan gayri resmi birlikteliğinden 8, 4 ve 2 yaşlarında üç çocuğu bulunmaktadır. G. S.’in İl Müdürlüğüne vermiş olduğu 18.07.2022 tarihli dilekçesine istinaden ailenin, çocukların ihtiyacını karşılamadığı anlaşılmış olup, aileye 01.09.2022 tarihinde geçerli olmak üzere bir çocuk adına bir yıl süreli Sosyal ve Ekonomik Destek(SED) hizmeti başlatılmıştır. Bakanlığımız tarafından aileye verilen diğer aktif merkezi yardımlar ise şunlardır;
- Türkiye Aile Destek Programı
- Elektrik Tüketim Desteği
- Şartlı Sağlık Yardımı/H.S.
- Şartlı Sağlık Yardımı/M.S.
- Şartlı Eğitim Yardımı/R.Y.S.
- TKİ Kömür yardımı
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *