Ağabeyini Öldürmekle Suçlanan Şahsın Davası Yeniden Görüldü

Sarıoğlan İlçesi Palas’ta, 9 yıl önce evinde pompalı tüfekle öldürülen Cemal U.'nun (40) cinayet şüphelisi kardeşi N.U.'ya (39) verilen müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan N.U.’nun cezası, 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak 15 yıl 10 aya düşürüldü.


239 Görüntüleme

Cemal U., Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesi'ndeki evinde, 3 Haziran 2014 tarihinde pompalı tüfekle vurularak öldürülürken kızı A.H. ise bıçaklanmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dosyayı 9 yıl sonra tekrar açtı. Olayda yaralanan ölen kişinin kızı A.H. ifadesinde, "Babam, nişanlımla konuşmalarımı duydu. Ardından kavga etmeye başladık. Nişanda takılan altınları istedi, nişanı atacağını söyledi. Aramızda arbede oldu. Beni bıçakladı. Sonra amcam sesi duyunca geldi. Evin holünde babamla konuşup bir odaya kilitledi. Ardından da amcamın elinde bir tüfek gördüm" diye konuştu. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlanıp N.U. hakkında, 'kardeşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 21 Ocak 2022’de görülen davanın karar duruşmasında sanık N.U., 'kardeşi kasten öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına daha sonra cezada indirim yapılarak müebbet hapis cezası verildi. İstinaf mahkemesinde onanan dosya Yargıtay’dan döndü.  

CİNAYET SANIĞI TEKRAR YARGILANDI

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, tutuklu sanık N.U. yeniden yargılandı. Duruşmada sanıkla birlikte avukatı ve öldürülen Cemal U.’nun yakınları da yer aldı. Sanık N.U. bugünkü duruşmada, "İfadelerimi tekrar ediyorum. Kardeşimi kesinlikle ben öldürmedim. Tahliyemi istiyorum" dedi. 

Cemal U. ve N.U.’nun anne ve kardeşleri şikayetçi olmadıklarını söyleyerek N.U.’nun masum olduğunu öne sürerek tahliyesini talep ettiler.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık N.U’yu, 'kardeşi kasten öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 15 yıl 10 ay hapis cezasına düşürerek sanığın tutukluluk halinin devam kararı verdi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *