AFAD'dan Köpekli Arama Timi Sertifika Töreni

AFAD Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Köpekli Arama Timleri sınavında, İstanbul'dan sertifika almaya hak kazananlar için tören düzenlendi.


220 Görüntüleme

Sakarya'da yapılan Köpekli Arama Timleri sınavına 69 köpek eğitmeni başvuru yaptı. Sınav sonucunda 69 eğitmenden 27'si sertifika almaya hak kazandı. Sınava katılarak sertifika alan 27 kişiden 9'u ise İstanbul'dan katıldı. Sınava İstanbul'dan katılan 3 AFAD eğitmeni, 2 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) İtfaiye ekibi, Sarıyer, Ataşehir, Kadıköy Belediyesi Ekipleri, 1 İHH İnsani Yardım Vakfı, sertifika aldı. İstanbul İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde bugün sertifika almaya hak kazananlar için tören düzenlendi. Törene, AFAD İl Müdürü Ercan Akar, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İBB Avrupa Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Evrim Engin, İstanbul AFAD Arama kurtarma Birlik Müdürü Cengiz Karakuş katıldı. AFAD İl Müdürü Ercan Akar'ın konuşmasın ardından kurtarma timlerinde bulunan köpeklerle gösteri yapıldı, 9 time sertifikaları teslim edildi. 

"KÖPEKLİ ARAMA TİMLERİMİZİN SAYISININ ARTMASINI DİLİYORUM" 

Törende konuşma yapan AFAD İl Müdürü Ercan Akar "Başkanlığımızın 2021-2022 yılı Köpekli Arama Timleri Çalışma ve Sınav Komisyonu kurma faaliyeti Sakarya Valiliği'ne verilmiştir. Arama Kurtarma Köpekleri ortalama 2 yıl eğitimden geçiyor. Sınavlarımız eğitim yeterlilik ve görev yeterlilik olarak 2 aşamadan oluşuyor. Bu yıl 18 Ekim 2022 tarihine kadar süren ve 69 köpek eğitmeninin başvuru yaptığı sınavdan 27 Köpekli Arama Timi, yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı. Afet ve acil durumlara karşı hazırlıklarımız çok yönlü devam ediyor. Burada fark oluşturan Köpekli Arama Timlerimizin sayısının artmasını, önümüzdeki yıl için yapılacak eğitim programlarına katılımların artarak devam etmesini diliyorum" dedi. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *