ABD'de bomba tespit köpeğine son iş günü sürpriz veda partisi

ABD'nin başkenti Washington'daki sıcaklıktaki bomba tespitlerinde çalışan Messi adlı K9 köpeğine, çalışma kalp son iş sürpriz veda parti yapıldı. Messi'nin veda partisinde “Sevmek için okşamayın” bandı çıkarıldı.


51 Görüntüleme

Ronald Reagan Havalimanı'nda bomba ve patlayıcı denetimi yapan K9 köpeği Messi, dün emekli oldu. 8 yaşındaki Sarı Labrador Retriever Messi'nin en sevdiği şeyler arasında iş sonrası tenis toplarıyla oynamak için kurumsal olarak, son iş hayatta Messi'ye sürpriz veda partisi hazırlandı. Bakıcısı ve iş arkadaşı Peter tarafından bir paket götürülen Messi, bir çantayı kokladıktan sonra balkondan tepedeki tenis topları atılarak alkışlandı.

 

Bölüm sonunda “Sevmek için okşamayın” bandı çıkarılan Messi'nin artık çalışan bir köpek olmadığı ve başkaları tarafından istediği kadar sevilebileceği ifade edildi. Yetkililer, “Peter emekli olan Messi'yi evlat edinecek, böylece ikisi birlikte kalmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

 

BOMBA TESİTİ YAPAN K9'LAR NASIL EĞİTİLİYOR?

 

Patlayıcı ve bomba seçimi için seçilen unsurlar, Ulusal Patlayıcı Tespit Köpek Ekibi Programı'nda eğitim alıyor. Yıl boyunca yaklaşık 300 köpek, 16 haftalık eğitimini tamamlıyor. Eğitim özellikleri boyunca yoğun hava ortamlarına uyum sağlamak için sosyalleşiyor, eğitmenleriyle tanışıyor ve çeşitli patlayıcı kokuları tespit etme becerileri öğreniliyor.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *