70 kişilik dev kadroyla ‘Kardeşlik Destanı’ gösterisi

SOCAR tarafından Türkiye ve Azerbaycan ortak değerlerini, Türk halklarının tarihsel ve kültürel gelişimleri 70 kişilik dev kadroyla ‘Kardeşlik Destanı’ gösterisiyle sergilendi.


220 Görüntüleme

SOCAR tarafından Erciyes Kültür Merkezi’nde ‘Kardeşlik Destanı’ sergilendi. Programa 70 kişilik dansçılar, Türkiye ve Azerbaycan ortak değerlerini, Türk halkının tarihsel ve kültürel gelişimlerini çeşitli danslarla gösterdi.


‘İKİ DEVLET İKİ MİLLET ANLAYIŞI HER GEÇEN GÜN DEVAM EDİYOR’


Memduh Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmasında, “Gerçekten iki devlet bir millet anlayışı her geçen gün devam ediyor. Bu dostluğumuzu 2 sene önce Karabağ’da ve Şuşa’nın kurtuluşunda hep beraber yaşadığımızı sizler de hatırlarsınız. Türkiye yalnız değildir açıklaması bizi gururlandırmış, onurumuz gururumuz olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkürlerimizi buradan iletmek istiyoruz. Kayseri Gaz ile ortağız ama ortaktan öte adeta tek vücut anlayışı içerisinde dayanışmamızı sürdürmekteyiz, Kayseri olarak” ifadelerini kullandı.


‘KARDEŞLİK DESTANINI BAŞLATTIĞIMIZ İLK ŞEHİR OLAN KAYSERİ’DE OLMAKTAN MUTLUYUZ’


SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikail Yusifov da, gösteri ile ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Kapıdan içeri girerken bir tanıdık ile sohbetim oldu; Kayseri’nin Azerbaycan sevdalısı bir şehir olduğunu söyledi. Gerçekten bizim SOCAR Türkiye ailesine yatırım anlamında en son katılan ama kardeşlik destanını başlattığımız ilk şehir olan Kayseri’de olmaktan ve bu gösterinin burada başlangıcını yapmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.
 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *