2 kardeşten birinin ölümü, diğerinin yaralandığı sürgün kavgasının sanığı için savcı, müebbet istedi

ERZURUM'un Aziziye ilçesinde 'hayvan gübresi dökme' sonucu ortaya çıkan 2 kardeşten kişiyi öldüren, diğerini de yaralayan Furkan Durmaz'ın (22) tutuklu yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, sanığa 'Kasten öldürme' suçundan Müebbet, 'Kasten öldürmeye teşebbüs'ten ise 20 yıla kadar hapis cezası istedi.


60 Görüntüleme

Olay, 17 Haziran 2022 günü saat 20.00'de Aziziye ilçesine bağlı kırsal Beypınarı Mahallesi'nde meydana geldi. Turan Durmaz (56) evinin yanındaki araziye boşalttığı gübrelerin üzerinden traktörüyle geçen komşusu Necati Bedir'e (54) 'Buraya dökemezsin' deyince tartışma çıktı. Turan Durmaz, oğlu Furkan ile Necati Bedir'i dövdü. Olay yerinde mevcut olan Necati Bedir kürekle, kardeşi Mehmet Bedir (50) elindeki sopayla geri döndü. Bunun üzerine evlerine giden Furkan Durmaz, eline ulaşan bıçakla olay yerine geldi. Taraf kavgası sırasında Necati Bedir'in kürek darbesinden kurtulan Furkan Durmaz, bıçağıyla sarsıldı. Birilerinin diğerlerinin çeşitli yerlerine bıçak saplayan Necati Bedir yere yığıldı. Mehmet Bedir'i koltuğunun altından bıçaklayan Furkan Durmaz kaçtı. Necati Bedir, yerinde olay yaşarken, Mehmet Bedir çevredekiler tarafından araçla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından kaçan Turan ve Furkan Durmaz, bir süre sonra jandarmamaya giderek teslim oldu.

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Furkan Durmaz, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) katıldı. Duruşmada savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık Furkan Durmaz'ın maktul Necati Bedir'e karşı eyleminden dolayı 'kasten öldürme' suçundan müebbet, Mehmet Bedir'e karşı ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, sanık Furkan Durmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vermesini talep etti.

ÖLDÜRME KASTİ İLE YAPMADIM

Furkan Durmaz duruşmadaki savunmasında, Bedir ailesiyle 5 yıldır sorun yaşadıklarını ifade ederek, evlerinin derinlerindeki hayvan pisliği döküp, rahatsız olduklarını söyledi. Olay günü Necati Bedir ile kardeşinin öğle zamanında cami önünde tartıştıklarını ileri süren Furkan Durmaz, aynı gün saat 19.30 sıralarında tartışmanın devam ettiğini bildirdi. Bedir gruplarının kendilerine yönelik tehdit ve hakaretlerinde bulunduğunu belirten Durmaz, "Mehmet ve Necati Bedir babasını yere yatırıp değnek ve kürekle vuruyorlardı. Necati Bedir, kafama ve sırtıma kürekle, Mehmet de değnekle vurdu.Ben de bunun üzerine elimdeki bıçağı savurdum.Kafamdan darbe almak için başım eğik şekilde bıçaklanmış savurdum. 'Öldürün, yaşatmayın' diyerek küfürlerine devam ediyor. Kolumun yaralandığı görüldü ancak elinde bıçaklandı. Şu an kolumda kesi mevcut. Gerçekleştirdim, Pişman altındayım" dedi.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Furkan Durmaz, savcının mütalaasındaki aleyhine hususları kabul ettiğini belirterek, "Uzun süre tutukluyum. Ailem ve ben hem maddi hem de manevi olarak sakat durumdayız. Devletimin adaletine güveniyorum. Bir veya birden fazla adli kontrol tedbiri uygulanmasının durdurulmasına karar vermeni talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Furkan Durmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *