18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergi Açılışı gerçekleştirildi

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergi Açılışı ve Ödül Töreni Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonunda gerçekleştirildi.


320 Görüntüleme

Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergi Açılışı ve Ödül Töreni Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonunda gerçekleştirildi. Sergi açılışına Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Rektör Yardımcıları, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Oğuz Demiryürek, çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katılım sağladı.

Projeye katılan öğrencileri tebrik eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun; “ Gençler sizin fikirlerinize sizin ortaya koyacağınız projelere ülke olarak çok ihtiyacımız var. Bu tür programların yaygınlaşması üniversiteler olarak bu programlara ev sahipliği yapmamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ortaya koyduğunuz bu projelerde hepinizin başarılı olduğunu düşünüyorum. Araştırmalarınıza devam etmenizi istiyoruz çünkü sizlerin araştırma ruhuna sahip olması önümüzdeki süreçte ülkemizin çok güçlü olacağının sinyalidir” dedi.

Sergi hakkında bilgiler veren TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Oğuz Demiryürek; “Burada şuan 101 tane proje sergilenmektedir. Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas illerinde şuanda sergi alanında projelerimiz bulunmaktadır. Bu illerimizde 626 tane proje başvurusu yapıldı ve ön değerlendirme sürecinde 39 tane jüri üyemiz bu projeleri değerlendirerek 101 tane projenin buraya gelmesini onayladılar. Sergi alanında 187 tane öğrencimiz 77 tane danışman öğrencimiz bulunmakta  yarışmamız 3 gün boyunca sürecek burada da sergimiz yapılacak” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan proje sergisinin açılışı yapılarak, davetliler tarafından gezildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *