100 milyon liralık dolandırıcılık yapan 9 şüpheli gözaltına alındı

Kayseri’de paravan şirketler kurarak vatandaşları 100 milyon lira dolandıran suç şebekesi çökertildi. Aralarında iş insanlarının olduğu 9 şüphelinin tamamı, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.


492 Görüntüleme

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği, gelen şikayetler üzerine nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelileri takibe aldı. 8 ay süren titiz çalışma sonunda G.K., B.A., A.İ.S., M.A., T.A., N.A. ve İ.T., Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Samsun illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı. 

Şüphelilerin, Kayseri’de bazı şirketleri yanlarında çalışanlar  ile yakınları adına paravan olarak kurdukları, şirketler arasında yüklü miktarda para transferi yaparak findexlerini yükseltip banka şubelerinden çok sayıda çek karnesi aldıkları, bu çekleri de sahte ve karşılıksız olarak çok sayıda vatandaşa verdikleri belirlendi. 

Şüphelilerin ayrıca, piyasaya verdikleri çeklerin ödenmesini önlemek için de İstanbul’dan irtibatlı oldukları R.D. ve M.S.D. üzerinden çeşitli illerdeki adli makamlara çeklerin bu illerde kaybolduğuna dair müracaatlarda bulundurarak adli makamları yanıltarak çeklerin ödenmesini önledikleri ortaya çıktı. 
Bu yöntemlerle çok sayıda vatandaşın 100 milyon lira dolandırdıkları, bazı mağdurları tehdit ettikleri, haksız kazançlarla elde edilen çok sayıda taşınır taşınmaz malları üçüncü şahıslara devrettikleri de anlaşıldı.

Kayseri merkezli, İstanbul, İzmir, Mersin ve Samsun illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliyle birlikte çok sayıda çek, senet, sözleşme vb kıymetli belge ve doküman ile dijital materyallere de el konuydu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *