VİZYON MESELESİ!!!!


370 Görüntüleme

Kayseri'den 50 kişilik bir sanayici ekiple, KAYMOS'un tertip ettiği İtalya Milano Mobilya Fuarına 3 günlük bir geziye iştirak ettik.
Kayseri sanayisinin lokomotifi olan mobilya sektöründen Milano Fuarına bu sene 4 firma katılımda bulundu.
Dünyanın en prestijli mobilya fuarı olan ve sektörün önde gelen mobilyacılarının bu fuarda ürünlerini sergiliyor olması, mobilya üreticisi sanayiciler için önemli bir fırsattı.
Sektörün gelmiş olduğu son noktayı  ve kendilerinin ihtiyaçlarının neler olduğunu görme imkânı buldular.
Dünyanın her tarafından yoğun bir katılım ve ziyaretçi akını olmuş Milano'ya.
Bir fuar bir kente ancak bu kadar katkı sunabilir. Oldukça profesyonel bir çalışmayla son derece üst düzey bir organizasyon tertip ediyor İtalyanlar. Hem şehrin tanınmasına hem de ekonomisine her yıl çok fazla katkı sağlıyorlar.
Fuarı gezerken, Türkiye mobilyasının önemli bir oranını üreten Kayseri fuarları gözünüzün önüne geliyor ve üzülüyorsunuz.
Amatörce ve küçük mekânlarda basit organizasyonlarla gerçekleştirilen fuarlarla, şehir adına nasıl fırsatların kaçtığını buralarda net bir şekilde görebiliyorsunuz.
Ve diyorsunuz ki, çok mu zor şu organizasyonların bizim ülkemizde ve şehrimizde tertiplenmesi?
Sağlayacağı katma değerleri düşünerek, bizim de kafa, yorum, emek vermemiz gerekmez mi diye hayıflanıyorsunuz.
Maalesef birçok konuda Avrupa'yı onlarca yıl gerilerden takip eden ülkemizin bu alanda da çok gerilerden geldiğine üzülerek  şahit oluyoruz.
Kendi içimizde birbirimizle didişip uğraşmaktan, kendimizin ne yapabileceği ve eksik yönlerimizi tamamlamak yerine, en yakınlarımızdakinin tekerine taş koymaya çalışmaktan bunlara fırsat bulamıyoruz tabi.
O sebeple, Allah'ın ülkemiz için lütfetmiş olduğu güzellikleri iyi değerlendirerek daha çok çalışmamız, hakkaniyet gözetmemiz ve daha da vizyoner olmamız gerekiyor.
Diğer bir husus da, vatandaşın biri gazete köşesinde kalem oynatmış ve kendince önümüzdeki günlerde şehirde gerçekleşecek olan OSB seçimlerinde mevcut başkana karalama yapıp, kendi kafasındaki diğer adaya avantaj sağlamak adına üzerimizden yargılamada bulunmuş.
KAYMOS tüm üyelerine fuara katılmaları için duyuru yapmamış, yanlı ve taraflı bir organizasyon yapmış, 2 gazeteci, pardon (birde o vatandaş güya bizleri kendince küçümsemiş )o iki reklamcının Milano fuarında ne işi varmış? Sanayicinin parasıyla bu iki reklamcı götürülmüş, hak hukuk meselesiymiş, bir de sosyal medyada boy boy resim paylaşıyorlarmış vs.
Öncelikle şunu söyleyeyim sana,  yılda en az iki defa kendi imkânlarımla (bunun altını özellikle çiziyorum) yurt dışına çıkıyor olmam benim vizyonumu, senin bunu sadece yazıyor olabilmen çapını gösterir!
Hak hukuk diyorsun, hak ve hukuk ihlali yapıyorsun. Öncelikle KOSGEB tüm üyelerine bir hafta boyunca ayırım gözetmeksizin bu organizasyonu duyurdu. Başvuran her üyesini de kabul etti.Bize gelince,
mobilyacı işadamları yüzde 50 KOSGEB desteğiyle gittikleri Milano'ya ben destek almadan ücretini tam ödeyip gittim. Dekontu da kasamda, merakın buysa gelir bakarsın. Bahse konu ettiğin diğer gazetecinin durumunu bilmiyorum, Bizde böyle….
Nemalanamadığın mevcut başkana vurup, nemalanmayı düşündüğün diğer adaya katkı sağlamak amaçlı bu yazın hiç hakkaniyetli olmamış, hak ihlalini biz değil sen yapmışın.
Bir şeyi yazmadan önce bir sorma, araştırma gereği duysan daha hakkaniyetli iş yapmış olurdun
Dekont sunularak açılacak davada mağdur olan da sen olursun.
Katkı sağlamaya çalıştığın adaya da ancak bu kadar zarar verirsin.

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *