Referandum sonrası PKK korktuğuna uğrayacak


350 Görüntüleme

16 Nisan'da sandığa gideceğiz. Anayasa değişikliği teklifi yaşanan büyük tartışmaların ardından 339 oyla kabul edildi. İktidardaki AK Parti ve MHP kanun teklifine Evet derken, CHP ve HDP direnç gösterdi.
Cumhurbaşkanı'nın kanun değişikliğini onaylamasının ardından, referandum tarihi 16 Nisan olarak belirlenmiş oldu.
Şimdi en fazla konuşulan gündem konusu, sistem değişikliği ile ilgili yapılacak referandum sonucunda Evet oylarının yüzde kaç olacağı.
Yani hayır çıkma ihtimali pek de konuşulmuyor halk arasında. Yüzde 52 mi olacak? Yüzde 55 olur. Ya da yüzde 60'ın üzerini görür mü tartışılıyor.
Rakam yorumları şu doğrultuda değişkenlik gösteriyor aslına bakarsanız. AK Parti'de fire olursa şöyle olur..
MHP yüzde şu kadar fire verirse şöyle olur..
Doğu ve Güneydoğu'dan gelen Evet oyları şu kadar etki yapar gibi.
MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ile hafta içi yaptığım telefon görüşmesinde, MHP'nin yüzde 80 Evet diyeceğini ifade etti.
PKK sözde liderlerinden Duran Kalkan'dan Hayır'a destek için şöyle bir açıklama geldi: "Erdoğan Bahçeli ile anlaştı ve bizi bitirecekler. O sebeple de Evet kararı aldılar. Bu sebeple Hayır için çaba göstermemiz gerekiyor."
Terörün korkusu bu! Korktuklarına uğramaları için MHP tabanının fire vermeden Evet demesi gerekiyor aslına bakarsanız. Sayın Ersoy'un yüzde 80'lik öngörüsü bence yerinde ve Evet sonucunu yukarılara taşır bu oran.
Ben AK Parti tabanında bu anlamda bir fire olacağını düşünmüyorum. Olabilecek firenin de dişe dokunur bir oran olmayacağını tahmin ediyorum.
HDP'ye oy veren seçmenin de, PKK baskısı bu dönemde hissedilmeyeceğinden ve terörden bıkmış olan bölge halkının sistem değişikliği oylamasında tercihini Evet'den tarafa kullanacağını öngörüyorum.
Referandumun yapılacağı tarih yaklaştıkça, kararsız seçmen tercihini Evet'den yöne kullanacaktır. Bu kampanyayı AK Parti ve MHP'nin daha profesyonelce yürütececeğini görüyoruz.
FETÖ yandaşlarının ve Batı'nın da sistem değişikliğinden rahatsız olmaları, ülkesini seven halkımız için Evet seçeceğinden başka bir yol gözükmüyor.
Ülkemiz üzerinde son dönemlerde yürütülen baskı ve operasyonların sebebi de sistem değişikliğinden duydukları rahatsızlıktan değil midir..
Son 14 yıldır ülke insanının tercih eğilimi ortadadır. Diğer ihtimalin olacağını beklemek hayalden öte gitmez. Ben Evet oranının yüzde 60 üzerinde olacağını düşünenlerdenim. Su akacak yolunu bulmaya devam edecek İnşaAllah.

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *