Necmeddin Erbakan Parkı açılışı hangi iki partiyi birleştirdi?


380 Görüntüleme

Melikgazi ilçesine bağlı Mimsin Mahallesi’nde açılışı yapılan Necmeddin Erbakan Parkı program töreni, normal zamanlarda yapılan park açılışlarının ötesinde renkli ve anlamlıydı. Davet edildiğim her önemli programa şayet önemli bir mazeretim yoksa mümkün mertebe katılmayı tercih eden bir gazeteci olarak, programı tertip eden Melikgazi Belediyesi’nin bir biriminde müdür konumundaki bir arkadaşın bazı keyfi uygulamaları nedeniyle bir süre katılıp katılmama noktasında tereddüt yaşasam da, işime olan saygım gereği programa dahil oldum.

Siyasetin de sıcak seçim gündeminden dolayı ve parkın ismine Milli Görüş lideri rahmetli Necmeddin Erbakan’ın isminin verilmiş olması hasebiyle, başta 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Fatih Erbakan, AK Parti ve Saadet Partili siyasilerle birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu katılım gösterdi. İki Partinin seçimlere birlikte girme görüşmeleri başarısız neticelenmiş olsa da, iki partinin mensupları ve tabanları program vesilesiyle birlikte bir görüntü sergilediler.  

Kooperatif hırsızlarının cezası ahirete mi kalacak?

Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki, Kayseri’de çok kötü sicili olan ve halen birçok insanın mağdur edildiği kooperatif yöntemiyle inşa edilen ve adeta beton yığınından oluşan bu yerleşim alanına yeşil alan ile nefes aldırılması önemli bir adım olmuş. Zira yıllarca devam etmesine rağmen teslimi oldukça geciken ve hala tapu mesken sorunu devam eden bu çirkin yapılaşmanın sorunları da bir kez daha hatırlanmış oldu.

Kalitesiz, şekilsiz, binaların ve içerisinde yaşayanların nefes alamayacakları kadar dip dibe yapılmış bina yığınlarının, tapu ve mesken sorunlu olsa da en azından bu şekilde sahiplerine teslim edildiğini, milyonlarca para ödedikleri halde hala arsası ortada olmayan kooperatif yöneticisi kılıklı hırsızların kendilerini nasıl da dolandırdıklarını düşünenlerinizin olduğunun da farkındayım. Bu açıdan bakılırsa da, bu hırsız tayfalarının sadece tabela asarak binlerce insanımızdan konut yapacağız diyerek para toplayıp çivi çakmayan ancak bugün orta yerde elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde dolaşıyor olmaları da sizin yapacağınız bu serzenişi sonuna kadar haklı çıkartır elbette. Ne diyelim iyi ki hesap günü var da bu hırsızların yaptıkları en azından ahirette karşılarına çıkacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, bölgenin sorunlarıyla alakalı TOKİ ve gerekli mercilerle yoğun görüşme içerisinde olduğu bilgisini kürsüden Mimsin sakinlerine duyurdu. Bölge halkı sakinleri meselelerinin takip ediliyor olması haberini epey bir alkışladı. Buradan Mimsin Kooperatifi mağdurlarının sorunlarını takip eden siyasilere, aynı şekilde Hilalkent, Sinankent, Megakentvb gibi adı kent olan ancak çivi dahi çakmadan üyelerinin paralarını mafyavari bir şekilde iç eden bu emek hırsızlarının mağdur ettikleri üyelerin haklarını da artık aramalarını bekliyoruz. 

Saadet tabanı ne yapar?

Türk siyasi tarihinde önemli bir çığır açmış olan ve bugün ülkeyi yöneten kadronun önemli bir kısmının siyasete girmesine vesile olan Necmettin Erbakan isminin 6 yıl babasının görevinden dolayı ikamet ettiği Kayseri’de bir parka verilmesi isabetli ve manidar olduğunu belirtmek isterim Memduh Başkan’ı bu isim tercihinden dolayı tebrik etmek gerekiyor. Fatih Erbakan da babasının isminin Kayseri’de bir parka verilmesinden duyduğu memnuniyeti özellikle belirtti.

 Parkın açılışı diğer yönden de uzun görüşmeler neticesinde seçime birlikte girme kararı alamayan AK Parti ve Saadet Partisi mensuplarını Kayseri’de bir araya getirmiş oldu dedik. 7 düvelin bu günkü iktidarın karşısında birleştiği bir dönemde, bir dönem aynı parti altında mücadele ortaya koymuş iki partinin bu karşı birleşmelere karşı birlikte hareket etmelerini eminim her iki partinin de tabanları gönülden arzu etmiştir ama olmadı. Bu duruma rağmen Saadet Partisinin tabanının önemli bir kısmının bu dönemde oylarını AK Parti’ye kullanacaklarını düşünüyorum… 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *