Ne değişmedi ki?


351 Görüntüleme

Özellikle son dönemde karşılaştığım, "son 15 yılda bu ülkede ne değişti? Bu hükümet neyi üretebildi bugüne kadar? Kayda değer birşey söyleyebilir misin" tarzı son derece siyasi, önyargılı ve iyi niyet bakış açısından uzak algı kokan sorulara ithafen kaleme aldım bu yazıyı.

 

Şimdi biz, insani yardımda dünya birincisiyiz, Bugün savunma sanayimizin yüzde 65’i milli. Hava limanı olmayan ilimiz kalmadı neredeyse. Sağlıktaki reformlar bugün bir çok ülkeyi kıskandırır durumda. Sigorta sistemi, yollar, tüneller, köprüler ardı ardına gerçekleşiyor ve son modern teknolojiler uygulanmakta. Son 10 yılda Avrupa kıtasındaki tüm dev projeler “Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, 3. Havalimanı vs,” Türkiye’de gerçekleşmiş. Kendi tankımızı, İHA ve SİHA’mızı, uçağımızı yapıyoruz, Ruslarla balistik füze planlıyoruz.., “Dünyanın ilk 10 ekonomisi olacağız” iddiasında olan, “Dünya 5’ten büyüktür” diyen, Avrupa Parlamentosu’nda Fransız vekile; “Bu arkadaş bizim ülkemize de Fransız galiba” deyip ayar veren bir liderimiz var. Nerede bir zulüm varsa ilk başta Türkiye orada. Bir dönem ülkede iş ve aş bulamadıkları için Avrupa'nın yolunu tutan gurbetçilerimiz, Türkiye'ye dönmenin çabasındalar. Tedavilerini Türkiye'de yaptırmak için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yıllar önce içerisine yerleştirilmiş terör örgütlerini temizlemenin azmi ve kararlılığında bir ülkeyiz artık. Bu temizliğin maddi ve manevi rahatlığını ülke olarak bugün artık hissediyoruz. Yıllardır yapılagelen darbe girişimlerin ilk defa püskürten bir yapıya büründü bu ülke insanı. 

Son dönemde üzerinde kurulan tüm planları Allah'ın da yardımı ile akamete uğratan bir toplum haline geldik.  

Peki öncesinde neydik,  nereden buraya geldik?

Tüp kuyruğu, yağ kuyruğu ve devalüasyonlar gördü bu ülke ey yeni genç nesil bilir misin?

Karneyle ekmek alınır, devlet 'bira içersen zeki olursun' diye kampanya başlatır, İMF'nin kapısında para dilenir, dünyanın dört bir tarafından depremzedeler için gönderilen yardım paraları ile memur maaşları ödenir, Bir Başbakan gider Lüksemburg'dan 750 bin dolar borç para ister, sonunda bayrağın çelik telini İmal ettik' diye sevinç 

naraları atar, ekonomimizi kurtarsın diye ABD'den Kemal Derviş'i getirtir ve onu da havaalanında bakanlarımızla karşılardık. Ortalama her 10 yılda bir darbe, her 1,5 yılda bir de hükümet değişirdi bu ülkede. Kaset şantajlarıyla parti genel başkanı değişti ve yöneticileri harcandı.

Esnaf Başbakan'ın önüne yazar kasa, Cumhurbaşkanı Anayasa kitap fırlatırdı. 

Dünden bugüne çok şey değişti bu ülkede çok. 

Değiştiği için de rahatsızlık duyanlar var anadınmı...

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *