MHP yüzde 80 evet diyecek


355 Görüntüleme

Bunu söylerken iyi niyetli olmayan, “hayır”cı cephenin "MHP'de yüzde 80 fire olacak" algısını oluşturma gayreti içerisinde olmalarından müsebbip bir tesbit ya da öngörü ileri sürmüyorum.
Bu birilerinin çok güzel becerdiği ancak sonuç alamadıkları bir durum zaten.
Bu onların asli işleri. Hep yaparlar ancak sonuç hep arzuladıklarının dışında gerçekleşir. Bu defa da farklı olmayacak. Sonuçlar açıklandığında yine oldukları yerde yığılıp kalıverecekler. Bu kaçınılmaz sonuç onlar için,17 Nisan’da da tekerrür edecektir.
“MHP'den ne kadar kırparız” ,”HDP evet derse o zaman evet çıkması ülke için hayır olmaz”gibi  algılar…
Onların AK Parti'den yüzde şu kadar hayır çıkarsa Erdoğan'ın siyasi geleceği tehlikeye düşer planları hep devam ediyor.
MHP Genel Başkanı Bahçeli ve teşkilatları gerçekte iyi bir çalışma performans sergiliyor. Genel Başkan'ın, "Devletin ve Türk milletinin bekası için Evet" çağrısı hem parti  teşkilatlarında hem de tabanında karşılığını bulmuş gözüküyor.
15 Temmuz sonrasında başbakanım diyerek, “yurtta sulh cihanda sulh “ propagandasıyla MHP'ye genel başkan olma çabası içerisine giren, sonrasında partisinden ihraç edilen 15 Temmuz'un şaibeli ismi Meral Akşener'in partide çok karşılık bulduğu söylenemez.
16 Nisan'ın meydanlardaki hızlı hayırcısı Akşener ve beraberindeki Sinan Oğan ile Yusuf Halaçoğlu, ülkücülerin antipatisini kazanmış durumda.
Hem parti geleneğine ters hareket ettiklerinden, hem de özellikle Akşener'in FETÖ bağlantısı olmasından dolayı, meydanlarda yürüttükleri hayır kampanyaları tepki görüyor.
MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, hafta içi Kocasinan ilçesinde davet ettiği 116 temsilcisinden 105'inin görüşmeye bizzat katıldığını ve birebir yaptığı görüşmede sadece 2 isimde çatlak ses çıktığını ifade ediyor. Mazeret belirterek programa gelmeyen 9 kişinin de” hayır” düşüncelerinden dolayı gelmemezlik yapmadıklarına vurgu yapıyor.
MHP teşkilatının Liderine sonsuz bağlı olduğunu ve Genel Başkanlarının ifade ettiği gibi devletin ve milletin bekası için yüzde 80'in üzerinde “evet” oyu kullanacağını belirten Tok, MHP üzerinde oluşturulmaya çalışılan yüzde 50'nin altında” hayır “çıkacak algısının kesinlikle doğru olmadığını ısrarla belirtiyor.
Hiç durmaksızın teşkilatların yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Serkan Tok, MHP'de yüzde 80'in üzerinde “evet” oyunun çıkacağından da oldukça emin.
Bir partiyi en iyi bilen teşkilat başkanlarıdır.
Başkan yaptığı çalışmalarda bu sonucu görmüş ve dile getiriyor.
Sandık başına gitmemize sayılı günler kaldı. Algıcıların şapkalarının nasıl önlerine düştüğünü göreceğiz. Saygı duyacaklar mı sandıktan çıkacak sonuca? Tabii ki hayır. Yine bir tarafından tutacak ve bildik tepkilerini kendilerince ortaya yine koyacaklar.
Bu kesinlikle iyi niyet değil. Çoğunluğa saygı duymak yok onların kitabında.
Şimdiden meydanlarda ısındırdıkları Meral Akşener ismini ya da Ak Parti'de daha önce yer almış bir ismi 2019'da Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarmak için vakit kaybetmeden çalışma içerisine girecekler.
Sol zihniyetli bir ismin tercih edilmeyeceğini bildikleri için, bayan seçmen sayısı çok olan ülkemizde, kendilerince ellerinde en güçlü bayan ismi olan Akşener'i sahaya süreceklerdir.
Ya da, parti ile sorun yaşayan bir ismi şimdiden ısındırma gibi bir planın içerisinde olacaklardır.
Bir başka planları da, başkanlık seçimine kadar Erdoğan üzerinde algı oluşturma gibi bir planları hep olacaktır.
Şimdiye dek yutturamadıkları bu planlar  ne kadar işe yarayacak tartışılır ,ancak deneyeceklerdir.
Öncelikli olarak 16 Nisan'ı bir atlatalım, sonrası planları ile ilgili yine hasbihal ederiz.
Mücadele ederek yürüyeceğiz inandığımız yolda.
İnanıyoruz ki ZAFER inananların olacaktır.

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *