Kutsal Topraklarda dualar Mehmetçiğimiz için


349 Görüntüleme

Terörle mücadele hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırımız dışında Suriye ve Irak’ta devam ediyor.
Çözüm süreci devam ediyorken, İçimizdeki hainlerin de desteği ile Güneydoğuya silah yığınağı yapıp şehir savaşlarına kalkışan PKK’ya bölgeyi dar eden TSK ve güvenlik güçlerimiz, bugünlerde de Afrin’de başlattığı başarılı harekatla 700’ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdi.
Yerli ve milli silahlarla sınır ötesinde profesyonelce ilerleyen Mehmetçiğimize, ülke genelinde seferber olan Türk halkı dualarıyla ve hazırladıkları gıdalarla birlikte her türlü desteği sağlıyor.
Umre ziyareti için bulunduğumuz kutsal topraklarda ise Kahraman askerlerimize dualar her yerde yükseliyor. Kabe’de tavaflar Mehmetçik için yapılırken, Arafat Dağı’nda, Cebeli Nur’da, Uhud’da eller askerlerimiz için duaya kalkıyor. Buralarda pankartlar açan ve gözyaşları içerisinde yakaran Türk umrecilere, Endenozya, Pakistan, Cezayir, Tunus, Yemen gibi kardeş ülkelerin buradaki halkları da dualarla destek veriyor.
Son 9 senedir her yıl umreye gelen birisi olarak altını çizmek istiyorum, Türk olduğumuzun teyidini bizden aldıktan hemen sonrasında bizlere oldukça yakın davranan bu ülkelerin umrecileri, sadece kendi ülkesinin güvenliği değil tüm coğrafyanın daha güvenli bir yer olmasını sağlayacak olan Zeytin Dalı Harekatını yapan ülkenin insanları olarak bizlere olan ilgi oldukça artmış gözüküyor.
Bizimle merhabalaşıp kimliğimizi anladıktan hemen sonra ellerini dua şeklinde açarak, Mehmetçiğimize ve ülkeyi yöneten isimlere dualar, methiyeler ardı ardına sıralanıveriyor.
Uhud Dağı ziyareti esnasında, Uhud, Bedir, Hendek gazileri ve şehitlerinin kahramanlıklarını anlatan grup rehber hocaları, melekler orduları ile bu savaşlarda müslüman ordularına destek veren Allah’a, Afrin’de de aynı yardımı vermesi için dualar ettiriyor.
Umrecilerimiz, ibadet  ve ziyaret saatleri dışında otellerine döndüklerinde televizyon karşısına geçerek, her gün bir bölgeyi ele geçiren Kahraman askerimizin ilerleyişini yakından takip ediyorlar.
Hem ülke içerisinden, hem müslüman ülkelerin halklarından hem de kutsal topraklarda bulunan Allah ve Rasulullah’ın özel misafirlerinden dua desteği alan Mehmetçiğimiz maşallah her gün başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. Köyleri ele geçiren askerimiz, teröristlerden ve mayınlardan bölgeyi temizledikten sonra da,  terör örgütlerince tecrit edilen bölge insanlarını tekrar güvenli bir şekilde oralara yerleştiriyor.
Peygamber şehri Medine’den biz de dualar ediyor ve gururla takip ediyoruz.
Ve diyoruz ki, Ya Rab, melekler ordunla Bedir’de, Uhud’da müslümanlara yardımcı olduğun gibi, Afrin’de ve Suriye’de de “Kahraman Mehmetçiğimize” yardım et, muzaffer eyle. AMİN..
 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *