Kayseri Paralelle Mücadelede Nerede?


382 Görüntüleme

Sabah telefonum çaldı ve telefonun ucundaki bir dostum, Haseki Başkan'ın Paralel Yapı ile ilgili konuştuklarından haberimin olup olmadığını sordu. Bir gün öncesi gece de başka bir dostum arayarak, Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan adına açılan bir tweter hesabından Kayseri ile ilgili yazılanları okuyup okumadığımı sormuştu. Mehmet Özhaseki önceki akşam katılmış olduğu bir proğramda belkide ilk defa net olarak paralel yapı ile ilgili, tavanın ihanet içerisinde olduğuna dair açıklama yapmıştı ve yerel medyaya da yansıyan bu açıklamalarıydı. Sosyal medyada yayınlandığı andan itibaren de Kayseri gündemini meşgul eden twitler ise “Paralel” noktasında Kayseri'nin içerisinde bulunmuş olduğu sıkıntıyı ortaya koydu. Zira ilgili twitte Vali Orhan Düzgün'ün Kayseri'ye gelmesiyle birlikte paralel yapının daha rahat çalışmaya başladığı, özel kaleminin de yapının kanallarından başka kanal izlemediği, Mehmet Özhaseki'nin yapı ile ilgili daha dikkatli olması gerektiği ve Erdoğan'ı bu konuda yalnız bırakmaması gerektiğ, Kayseri'de ki odaların paralel yapı noktasında, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferhat Akmermer'in gösterdiği hassasiyeti göstermedikleri vs. İddiaları gündeme taşıyordu. Paralel yapılanmanın Kayseri'de ki isimlerine de vurgu yapan iddiaları gündeme taşıyan hesabın sahibi, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'dan aldığım bilgiye göre Mit Müşteşarı Hakan Fidan değil, sahte ve Kayseri'de ki siyasileri ve mülki amirleri yıpratmak amacı ile açılıp gündeme taşınan bir hesap olduğu, bu hesabı açanlarla ilgili de çalışma yapılmaktaydı. İşin twiter hesabı tarafıyla ilgili yönü bu ancak twitere bahse olan konu ve isimler noktasında, halk arasında konuşulanlara da bakınca örtüşen bazı yönler olduğu da bir gerçek. 

Diğer hususa gelince, Mehmet Özhaseki'yi arayıp, yaptığı açıklama ile ilgili düşüncelerini almak istedim. Tabanda bulunan samimi insanların olduğunu ancak yapının tabanının bu ülkeye ihanet ettiklerini, kendilerine inanıp güvenenleri hayal kırıklığına uğrattıklarını, bu sebeple de kendisinin bu yapıya karşı lanetle baktığını ifade etti Sayın Özhaseki. Ayrıca bu yapının baştan beri mi bu anlayışla hareket ettiği, yoksa sonradan mı başka güçlerin kontrolüne geçerek ihanet içerisine girdiklerini de anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Şehrin siyasi büyüklerinden birisinin bu yapıyla alakalı yorumunun, başından beri bu zihniyetle hareket ettiğini söylediğimde de, “bilemiyorum Erdinç ama durum ortada, çok yanlış yaptılar ve ihanet içerisindeler” diye yorumda bulundu.   

17 ve 25 Aralık operasyonlarının hemen sonrasında da makam odasında konu ile ilgili görüşlerini sorduğum, 30 Mart yerel seçimlerinin akşamında seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz tv proğramına canlı bağlandığında da aynı soruyu yönelttiğim ve böylesi bir açıklamayı kendisinden beklediğim Sayın Özhaseki geç te olsa beklenen açıklamayı yapmış oldu. İnanın ülkesini ve şehrini seven her Kayseri vatandaşı da bu açıklamayı bekliyordu. Zira hem sayın Tayyip Erdoğan hem de partinin diğer kurucusu Abdullah Gül Özhasekiye hep sahip çıkmıştır. Ülkenin istikrarına kasteden böyle bir darbe girişimi karşısında, hem bu partinin yaklaşık 21 yıldır belediye başkanlığını yürüten Sayın Mehmet Özhaseki, hem Kayseri'nin diğer siyasileri, hem de ildeki odaların başında bulunanlar gerekli duruşu göstermek durumundalar. Çünkü bu darbe girişimi sadece ülkenin başbakanına ve kabinesine yapılmış bir girişim değil, topyekün ülkeye ve geleceğimize yapılmış bir ihanettir. Özhaseki'nin yapmış olduğu bu açıklama ve duruşu şimdide diğer siyasilerimizden ve oda başkanlarından bekliyoruz. Zaman denge gözetme zamanı değil, sahip çıkma ve sahiplenme zamanıdır...

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *