GÜL’ÜN REFERANDUM TAVRI!....


370 Görüntüleme

Bir gazetecinin, "Sizin oyunuzun rengi nedir? Hepimiz merak ediyoruz" şeklindeki sorusuna Sayın Abdullah Gül, "Açılınca hepsi çıkacak artık" şeklinde yanıt veriyor.

Muhabirin "Özellikle sizin oyunuz çok merak ediliyor" ifadeleri üzerine de Gül, "Muhakkak ki herkesin bir tercihi var. Herkes vatandaşlık görevini yaptı. Tercihimizi bütün millet gibi biz de o kabinde yaptık. Onların hepsi toplanacak ve milletin sözü olarak ortaya çıkacak" diyebiliyor.

Diyeceksiniz ki bu cümlelerden Sayın Gül'ün evet mi hayır mı dediğini tam anlayamadık, yine bilindik yuvarlak cümleler kullanmış.

Peki o halde şuradan gidip anlamaya çalışalım meseleyi.

Kayseri dahil hiçbir mitinge katılmayan Gül’ün, evet için de oy istediğini görenimiz olmamıştır.

 Abdullah Gül'ün referandum tavrıyla ilgili değerlendirme en yakınındaki isim, İngiltere görmüş Fehmi Koru'dan geldi.

Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün 16 Nisan'daki tavrına dair, referandum öncesi çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı ve dedi ki,  "Abdullah Gül'ün anayasa değişikliğiyle ilgili tavrını merak eden, daha önce yaptığı açıklamalara baksın."

Koru, "Abdullah Gül de sessiz… Merak eden, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı iken yaptığı konuya ilişkin açıklamalarını arar, bulur ve görüşünü öğrenir…Farklılıklarımız doğru yorumlansa ya!"

Gül'ün anayasa değişikliği ve Türk tipi başkanlık sistemiyle ilgili yapmış olduğu açıklamalarına baktığımda, aslında çok da sessiz kaldığını söyleyemiyoruz. 

Zira Türk tipi başkanlık sistemi eleştirisine Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Türk tipi Başkanlık sistemi olmaz diyorlar, nasıl olmazmış" şeklinde açıklama yapma gereği duyuyor. Kaldı ki bir meseleye sessiz kalmak, ona karşı olduğunuzu gösterir. 

Sayın Erdoğan'ın Kayseri mitingine gelmekten neden vazgeçtiğine dair buradan bakılabilir mesela..

NEYİN PEŞİNDESİNİZ!...

Mühürsüz oy diye çıkardıkları cıngar da bahse konu rakam 300 bin deniyor. Bunun yüzde 45'lik bölümünün "hayır" olduğu ifade ediliyor.

"Evet" oyu 1 milyon 380 bin fazla çıkmış. Oylar yeniden sayılsın diye gezi vari sokak karmaşası çıkarmanın peşindeler. 

Şunu iyi bilin ve anlayın ki, referandum yenilense yüzde 40 oyu zor alırsınız. 

Saçma sapan yaptığınız seçim sonrası itirazlarınız ve tencere tava çamur siyasetiniz hiç mi hiç iyi niyet taşımıyor. 

Bu anlamsız siyasi yönteminiz bu ülkeye kaybettirdiği gibi sizin siyasetinize de bir şey katmıyor. Muhtemel ki böyle bir amaç da gütmüyorsunuz. 

Geçmişimizde Ülke olarak üzerimizde oynanan oyunlardan ve bu uğurda içimizdeki  siyasetçilerle yapmış oldukları işbirliklerinden dolayı çok sıkıldık. Son 15 yılda yakalamış olduğumuz haklarımızdan ve ideallerimizden de yine ülke olarak asla vazgeçmeye niyetimiz de yok. 15 Temmuz bunun en önemli göstergesidir. Biz birlikte yürüdüğümüz ve ülke için çalıştığına inandığımız siyasi anlayışı zaman zaman uyarırız, yanlışını düzeltiriz ancak terki diyar etmeyiz. 

Ta ki niyetinde bir şüphe görene dek. Kusura bakmayın beyler bu ülkeyi sizin üzerinizden hesap yapanlara teslim etmemek için canımız pahasına mücadelemizi ortaya koymaktan geri durmayız. 

 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *