Bir Yanlış, Doğru analizi


413 Görüntüleme

Bugün AK Parti' de Genel Başkanlık ve Başbakanlık yapmış olan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere muhalefetin tamamı Türkiye'nin dış politikada yanlış hareket ettiği, yanlız kaldığı üzerinden siyaset üretmekteler.

Sanki Türkiye daha evvelden AB'ye alınmış, Batı kampı içerisinde kabul edilmiş, sanki daha evvel Batı Türkiye'nin hep yanında durmuş da bizim haberimiz mi olmadı?
Türkiye dün de yalnızdı bugün de yalnızdır.

Bugünün dünden farkı var ama...

Bugün Türkiye PKK ve FETÖ gibi Batı aparatlarını bünyesinden temizlerken,
Milli bir duruş ortaya koyarak, hakkımız olanı alırız, üzerinizde kurduğunuz oyunlarınızı bozarız diyebilmektedir.

İçimizdeki muhalefetin yalnış dış politika dedikleri tam da budur..                                  BAE, Suudi Arabistan ve Mısır gibi müslüman ülke yöneticileri iktidarlarının devamı için başta İsrail olmak üzere dünya sistemine tamamıyla teslim oldu. O sebeple Türkiye'nin karşısında yer alma pozisyonunda hareket etmekteler.

Yanlış olan dış politika ülkeyi güneyden çevrelemek isteyen PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine operasyon düzenleyip ülkenin güneyini rahatlatmak mıdır?

 

Yanlış olan dış politika, Türkiye'nin mavi vatanı olan Akdeniz'de hakkı olan kaynakları çıkartmak isterken Yunanistan ve batılı ülkelerle cebelleşmesi midir?

 

Yanlış olan dış politika, Lübnan'da Hafter terör örgütü üzerinden Türkiye etkisizleştirilmeye çalışılırken, Türkiye'nin orada boy göstermiş olması mıdır?

 

Yanlış olan dış politika, Azerbaycan'ın topraklarının bir kısmını işgal etmiş olan Ermenistan'ın bir kez daha Azerbeycan topraklarına saldırması neticesinde Türkiye'nin Azerbeycan'ın yanında olduğunu deklare etmesi midir?

 

Bunların hangisinde yanlışlık vardır soyler misiniz bize?

 

Bu çevreleme ve işgal girişimlerinin hangisinde kaybettik ki her defasında bizim orada ne işimiz var dediniz durdunuz?

 

Bu anlamda Türkiye'nin her hamlesi ve duruşu doğru birer adımdı ve olması gereken, yapmazsa hatta geç kalsaydı kaybetmiş olmayacak mıydı? sorarım size.

 

Libya'da bugün Hafter bozguna uğramışsa bunun arka planında yanlıi dediğiniz Türkiye politikası var,

 

PKK, YPG ve DEAŞ bugün Suriye'de amacına ulaşamamışsa, Yunanistan Akdeniz'de bugün yalnızlaşmışsa, Azerbaycan ordusu bugün topraklarını bir bir geri alıp Ermenileri bozguna uğratıyorsa, bunun arka planında yanlış deyip durduğunuz politikası var.

 

Bugün büyük umutlarla parti kurup hayal kırıklıkları yaşıyorsanız sizlerin yanlış, ülkeyi idare edenlerin doğru stratejisi ve gerçek Türkiye duruşu var.

 

Yalnış olan sizin söylemleriniz ve duruşunuz mu yoksa Türkiye'nin dünyayı şaşkına çeviren bu kararlı ve milii duruşu mu?

 

Şimdi hep birlikte buna karar verelim..

A şıkkı..

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *