AK Parti Kayseri'de Şaban Çopuroğlu ile Devam Kararı Aldı


408 Görüntüleme

Önceki gün Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kayseri'ye geliyor olmaları, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin de Kayseri'de bulunuyor olması Kayseri kamuoyunda heyecan uyandırdı.

Erkan Kandemir 2 gün öncesinde Kayseri İl Teşkilatına Kayseri'ye geleceğini bildirmiş, program dışı bu geliş sadece basın mensupları olarak bizleri değil, aynı zamanda Kayseri İl Teşkilatında da merak uyandırmıştı.

İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nu aradım ve bu ziyaretin ne anlama geldiğini sordum.

Başkan Çopuroğlu, ziyaretin içeriği ile ilgili kendisinin de malumat sahibi olmadığını belirterek, yürütme kurulu ile birlikte karşılamak için beklemekte olduklarını söyledi.

İl Teşkilatına ya da Büyükşehir Belediyesi'ne bir müdahele olup olmayacağını sorduğum Çopuroğlu, Memduh Büyükkılıç ile ilgili bir durumun mevzubahis olması için Yerel Yönetimlerden sorumlu bir ismin geliyor olması gerektiğini söyledi ancak Mehmet Özhaseki zaten Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı idi ve O'da Kayseride idi.

Sizinle ilgili bir durum mu var, Sayın Başkan? dediğimde ise, Başkan Çopuroğlu, "Biz her duruma hazırlıklıyız, Erdinç Bey" cevabını verdi.

Başkan Çopuroğlu'nun, "yürütmedeki arkadaşlarla yemekteyiz ve anılarımızdan konuşuyoruz" demesi de doğrusu kafamı karıştırdı.

Öyle olunca da İl Teşkilatına bir tebliğde bulunabileceği fikri oluşmasına sebep oldu.

Aslına bakarsanız Şaban Çopuroğlu ve yönetimi son Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı ortağı MHP ile muhteşem bir başarı elde etmiş, Kayseri'de İncesu dışında tüm belediyeleri kazanmış, sonrasında İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek'i de partisine transfer etmişti.

İl Teşkilatı olarak şehirde başarılı bir çalışma yürüten Çopuroğlu, Kongrede yeniden seçilerek bu dönemde de İl Başkanı olur görüşleri ağır basmaktaydı.

Durum böyleyken Kandemir'in apar topar Kayseri'ye teşkilata mudahele amaçlı gelme düşüncesi bana ters gelmesine rağmen, Başkan Çopuroğlu'nun, "ziyaretin sebebini tam olarak biz de bilmiyoruz, arkadaşlarımla Teşkilat başkanımızı karşılamak için beklerken anılarımızdan bahsediyoruz " sözünden yola çıkarak, acaba Çopuroğlu Başkan bu sözleriyle bana bir şey mi ima etti düşüncesi de oluşmadı değil doğrusu.

Ankara'dan şehire gelecek olan Bakan ve Teşkilat Başkanının AK Parti kurmaylarıyla yapacağı olağanüstü görüşmelerin sonucunu hep birlikte merakla beklemeye koyulduk.

Canlı Televizyon programı esnasında bile telefonlarımızdan, yapılmakta olan görüşmelerin içeriğini almaya çalıştık.

Kayseri AK Parti'nin haftasonu programları iptal edildi bilgisi geldi telefonuma.

Bu durum bizlerde daha da merak uyandırdı.

Programların iptal edilmiş olması müdahalenin ip ucunu mu verdi diye de ekranlardan paylaşmamımıza neden oldu.

O esnada Programdaki arkadaşlarım İlter Sağirsoy ve Azim Deniz ile, Şaban Çopuroğlu şayet görevden alınacak olursa büyük bir hata yapılmış olacağı, Başkan ve İl Teşkilatının başarılı bir yönetim sergiledikleri, görevden alınmalarına sebep olabilecek bir durumun olmadığı yorumlarını dillendirdik.

2 saat süren canlı yayın programımız süresince toplantıdan bir karar çıkmamıştı.

Programımızı sonlandırıp 20 dakika sonra Başkan Çopuroğlu'nu aradım ve görüşmelerin içeriği hakkında kendisinden bilgi aldım.

Başkan Şaban Çopuroğlu, kendisinin Teşkilat Başkanından işlerinin yoğunluğundan dolayı müsade istediğini, Kandemir'in ise kendisine kesinlikle öyle bir durumun söz konusu olmadığını, parti olarak sizden memnunuz ve sizinle devam edeceğiz, En çok sevdiğimiz İl Başkanlarından birisiniz" dediğini iletti.

Şehirde merak edilen bu olağan dışı ziyaretin İl Teşkilatını görevden almak için yapılmadığını, çalışmaların daha hızlı bir biçimde sürdürülmesi gerektiğinin ve belediyelerin çalışmalarının itina ile sürdürülerek kamuoyuna daha titizlikle duyurulması gerektiğinin, özellikle sosyal medyanın bu doğrultuda daha fazla kullanılması gerektiğinin, belediye çalışmalarının ve projelerinin Ankara'dan destekleneceğinin bilgisinin verildiğini öğrenmiş olduk.

Evet Kayseri'de Şaban Çopuroğlu ile yola devam edilecek ve Çopuroğlu'ndan "Misyonumu tamamladım, devam etmeyi düşünmüyorum." gibi cümleler kullanmasının istenmediği uyarısının da yapıldığı bilgisini aldık.

Çopuroğlu ve ekibi bu dönemde de devam ediyor.

Bu teyidi birinci ağızdan alan teşkilat başkanı ve ekibi daha emin adımlarla yürüyecek.

Muhtemel ki çalışmalar daha da hız kazanacak.

Kendileriyle devam edileceği direktifini alan Kayseri Teşkilatı kongreleri kendinden emin bir şekilde tamamlayarak yoluna devam edecek.

Ne diyelim, hayırlı mübarek olsun..

 

 

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *