Profesör Özkan: Kafa nakli için henüz erken

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve dünyanın ilk rahim naklini, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, Afyonkarahisar'dan gelen köy okulu oyunlarını ağırladı. Dr. Ömer Özkan, bir öğrencinin kafa nakli sorusuna, bir gün elde edilecek ama henüz erken olduğu yanıtını verdi.


1880 Görüntüleme

Akdeniz Üniversitesi, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Akharım Atatürk Ortaokulu'nun gezilerini ağırladı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Akharım Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen etkinlikte köy okulundan gelen eğitimle üniversitenin Senato Salonu'nda bir araya geldi.

'ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. verdi, bugün biz de bu emeğe karşılık olarak milletimiz için çalışıyoruz. Dilerim sizler de sunulan bu olanakları en iyi şekilde kullanırsınız, umarım insanlar olursunuz" dedi.

'ZORLUKLAR SİZİ GÜÇLÜ YAPACAK'

Dr. Sizler de aynı şekilde hayallerinizi gerçekleştirebilir, hayallerinizi gerçekleştirmekten, büyük yapmaktan ve hayatta kalmaktan vazgeçmeyin. Belki bazen yolunuzda engellerle karşılaşacaksınız, belki bazen zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama şunu unutmayın ki bu zorlukları sizi daha güçlü ve başarabileceksiniz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ SORULAR

Öğrencilerden ilk rahim nakli ve Türkiye'deki ilk yüz, ilk çift kol nakillerini yapan, bilime yaptığı katkılardan dolayı TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü ve 100'üncü yıl TÜBİTAK Hizmet Ödülü gibi birçok ödüle de sahip olan Prof. Dr. Ömer Özkan'a kafa nakli , dil nakli gibi ilginç sorular yöneltti. Bir öğrencinin ameliyatları sırasında ellerinin titreyip bozulmadığını ve hukuki olarak üstlendiği sorumlulukları sordu. Prof. Dr. Özkan, kafa naklinin bir gün yapılabileceğini ama henüz erken olduğunu söyledi.

CEVİZ FİDANI HEDİYE ETTİ

Özkan çifti, Sandıklı'dan gelen okullarında, Akdeniz Üniversitesi Ormanı oluşturmaları için ceviz fidanı verdi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kayıplarını gören 8'inci sınıf öğrencisi İpek Altınışık da günün anısına, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan'a köy tarhanası ve köy ekmeği hediye etti. Soru ve cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Öğrenciler, daha sonra üniversitenin fakülte binalarını gezdi, öğretim görevlileri hakkında bilgi aldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *