Darbettiği doktor, sosyal medya üzerinden tehdit edince yeniden tutuklandı

EDİRNE'de doktor BBÖ.'yü darbettiği tutuklanıp açılan davanın ikinci duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu, aynı hekimi bu kez sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği tutuklandı. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili ikinci davanın açıldığını söyledi.


84 Görüntüleme

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi'nde kanser tedavisi gören Nazife Kuşçu, 6 Şubat'ta çoklu organ bağışıklığı nedeniyle hayatını kaybetti. Serviste asistan doktor olarak görev yapan BBÖ., muhafaza eden oğlu Volkan Kuşçu'ya ölüm belgelerinin doldurulması yönünde bilgi verilmesini istedi. Bu sırada Volkan Kuşçu, doktor BBÖ.'ye yumruklu saldırıda bulundu. Güvenlik görevlileri araya girerken; hastane yönetimi 'beyaz kod' bildiriminde bulundu. Hastaneye gelen polis ekipleri, Volkan Kuşçu'yu gözaltına aldı. Kuşçu'nun yapılan kontrolde, 1,30 promilden oluştuğu tespit edildi. Emniyetteki operasyonların ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe ev hapsiyle cezalandırılan Volkan Kuşçu, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ​​ve 9 Şubat'ta tutuklandı.

İKİNCİ DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Volkan Kuşçu hakkında Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İkinci duruşmada mahkeme heyeti, saldırıdan sorumlu doktor BBÖ. ile ilgili katı doktor raporunun beklenmesi ve sanık Volkan Kuşçu'nun tahliyesine karar vermesi, dinlenmeyi 12 Haziran'a erteledi.

SOSYAL MEDYADAN PAYDAŞIM YAPINCA YENİDEN TUTUKLANDI

Duruşmanın ardından tahliye olan Kuşçu, sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj paylaştı. Sosyal medyadan 'Cezaevinden çıkan adam katile dönüşüm' repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini paylaşıp, mesaj yaşananları iddia eden aile, savcılığa şikayette bulunuldu. Haberleşme ve iletişim yasağı bulunan Kuşçu'nun paylaşımını 'tehdit' olarak kabul eden savcılık, yaklaşık seçenekler sunulmaktadır. Kuşçu, bu şikâyet üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'TEHDİDE İLİŞKİN İKİNCİ DAVA BAŞLADI'

Edirne Tabip Odası'nda yapılan toplantıda, olayla ilgili konuşan oda başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, darp davasının yanı sıra tehditle ilgili olarak Edirne 5'inci Asliye Mahkemesi'nde ikinci davanın açıldığını söyledi. Altun, "Yarın Edirne Adliyesi'nde yine. Şimdilik bir dava bu tehdide ilişkin olarak başladı" dedi.

'DEFALARCA BEYAZ KOD ALMIŞ BİRİSİYDİ'

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Seher Çimen Özgen de "Defalarca beyaz kod alan bir Saldırgan bu, 'Ben ücretli bunu yaptım, 3 gün yatarım' ile arkadaşımızı hekimimizin tehditlerini savuran birisiydi. Bu hoyratlığı gösterebilecek cesarete sahip, Tahliye'nin ardından doktor hanıma tehditlerine devam ediyor. Bu genç kızımız korkabilirdi, bu etkinliğin ailesi sahibi olamayabilirdi. Belki bu olay da böyle kapanacaktı ama genç meslektaşımız, yaşadığı olayı bir başka kişinin yaşaması adına, kişinin ceza çekmesi adına olayı sahiplendi, kaçmadı, korkmadı, gizlenmedi ve ailesi de yanında durdu. Bu kişi şikayet üzerine tekrar tutuklandı" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *